banner113

Taner Yıldız: Umutlarımız Azalıyor

Bakan Taner Yıldız facianın yaşandığı madende açıklama yapıyor...

Taner Yıldız: Umutlarımız Azalıyor

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan ve Çalışma Bakanı Faruk Çelik,  Karaman Ermenek'teki maden faciasıyla ilgili açıklamada bulundu.

"UMUTLARIMIZ TÜKENİYOR"

Bakan Yıldız, "Suyu boşaltıyoruz ama 1-2 metrelik çökmeler oluştu. 18 işçi kardeşimizle alakalı umutlarımızın azaldığını söylemem gerekir. Her ulaştığımız metre bize yeni bir tablo çıkartıyor. Suyu aktarmak önceliğimizdi. Suyu aktardıktan sonra çamuru ve tahkikatın bozulduğunu gördük. 24 saat çalışma var. Ama bunun adı illaki su aktarmak olarak adlandırmamak lazım. Güvenliği sağlayarak bunları yapmamız lazım. Ocağın giriş alanıyla ilgili çalışmaların rahatlatılması için bir takım önlemler almamız lazım ki, çalışanlar daha rahat çalışsınlar. Tüm kamuoyu bilsin ki burada 24 saat çalışma yapılıyor. 1 metrelik, 1.5 metrelik çökmeler oldu. İleride göçüklerde de karşılaşabilir miyiz, bilmiyoruz. Şu anki olay suyun basınçla birlikte, ağaç tahkimattaki bozulma. Biz güvence altına almamız lazım" ifadelerini kullandı. Su tahliyesinin öncelikler arasında olduğunu belirten Bakan Yıldız, Ankara, İstanbul ve İzmir'den gelen bütün ekipman kullanılıyor" dedi.

"ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR"

Ulaştırma Bakanı Lütfi Elvan da Bakan Yıldız'ın açıklamalarına katılarak, "En son teknoloji kullanılıyor, içerideki çamur ve suyun boşaltımı devam ediyor." dedi. Çalışma Bakanı Faruk Çelik ise, "Suyun tahliyesiyle ilgili yoğun çalışma yapılıyor, yanlış bilgilendirme yapılmamalı. " dedi

www.habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 30 Ekim 2014, 12:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER