banner113

Süryani Meclisi: Başka Sayfo'lar Yaşanmasın

Bethnahrin Demokratik Süryani Halk Meclisi yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD terör örgütünün yaptığı katliamlara sesiz kalmayacaklarını belirti.

Süryani Meclisi: Başka Sayfo'lar Yaşanmasın

KAMUOYUNA VE HALKIMIZA

Süryani Halkının yaşadığı Suriye Gaozarto-Khabur bölgesinde 18.02.2015 tarihinde Derik şehrinde, Sootoro’dan önemli şahsiyetlerin gözaltına alınmasını kabul eilemeyeceğini de belirterek, 23.02.2015 tarihinde İşid terör örgütünün Suriye Khabur Bölgesinde bulunan Asuri Süryani köylerine barbarca saldırısını kınıyoruz. Süryanilerin yaşadığı 1915 Sayfo ve 1933 Simele katliamlarından kaçıp kurtularak Khabur Nehri boyunca kendi köylerini inşa etmişlerdi. Sabahın erken saatlerinde saldırıya geçen İşid vahşetine ilk karşılık köylerin öz savunma ile oluşturduğu Asur Yerel Birlikleri olmuştur. Ancak daha sonra diğer Süryani Güçleri ile YPG bölgeye ulaşmış ve şu ana kadar da çok şiddetli çatışmalar yaşanmıştır.

 

Yaşanan çatışmalrda Tıl Şamiram, Kabre Şamiye, Tıl Hırmız ve Tıl Khebis’in işgal edildiğini ayrıca, sivillerden oluşan çok sayıda çocuk, kadın ve yaşlı insanlarımızın da esir duruma düşmüştür. Hem YPG, hem Süryani Güçlerinin yürüttüğü ortak operasyonlara yer yer rejim güçleri de destek vermektedir.

Halkımızın içinde bulunduğu ve devam eden savaşta bir parçası haline geldiği Ortadoğu savaşında, Ninve Ovasını ve Gozarto-Khabur bölgesinde yaşananlara dur demek için halkımızın tüm kesimlerine görevler düşmektedir. Halkımız şunu çok iyi bilmeli ki varlığımız ancak kendi topraklarımız üzerine mümkündür.

Kendi topraklarımız üzerindeki halkımızın mevcudiyeti için, Diasporada bulunun halkımız, kurum ve kuruluşlarımız, kiliselerimiz el birliği ile siyasi ve diplomasi yönünden ulaşabildikleri tüm mekanizmaları harekete geçirmelidir ki SAYFO’lar bir daha yaşanmasın.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2015, 13:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER