banner113

Soma’da İş Cinayetleri Ve Sendikacılara Yönelik Saldırılar Devam Ediyor

HDP Eşbaşkan Yardımcısı Günay Kubilay,301 kişinin hayatını kaybettiği Soma katliamından hiçbir ders çıkarılmadı.

Soma’da İş Cinayetleri Ve Sendikacılara Yönelik Saldırılar Devam Ediyor
HDP HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Günay Kubilay yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"2 Eylül günü Soma’da İmbat AŞ. tarafından işletilen maden ocağında yine bir iş cinayeti yaşandı ve Metin Keskin hayatını kaybetti. Metin Keskin’e rahmet, ailesine başsağlığı diliyor, yakınlarının ve iş arkadaşlarının acılarını paylaşıyoruz. O’nun anısını işçi sınıfının insanca yaşam mücadelesinde yaşatacağımızı belirtmek istiyoruz.
Yaşanan bu olay 301 kişinin hayatını kaybettiği Soma katliamından hiçbir ders çıkartılmadığını gösteriyor. Soma madenlerinde taşeron sistemi ile işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerini hiçe sayan anlayış hüküm sürmeye devam ediyor.
İSİG Meclisi’nin raporuna göre, 2014 Ağustos ayında 158 işçi fabrikalarda, atölyelerde, üniversite kampüslerinde, tarlalarda yaşanan iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi. Buna her gün yenileri ekleniyor. Bütün iş cinayetlerinin birinci dereceden politik sorumlusu, gerekli yasal önlemleri almayan, patronların sırtını sıvazlayan, bu konuda gereken düzenlemeleri yapmayan AKP Hükümeti’dir.
Ayrıca Soma, sendikacılara yönelik yeni baskı ve saldırılara da sahne oluyor. Bölgede sendikal faaliyet yürüten Hacay Yılmaz’a yönelik provokasyon girişimlerinin ardından Kamil Kartal, Başaran Aksu ve Onur Uzan, Keskin ailesinin evine taziyeye gittikleri sırada, maden şirketiyle bağlantılı bir grubun linç girişimine maruz kaldılar ve yaralandılar.
Bu saldırı, çalışırken ölmek istemeyen maden işçilerinin insanca yaşam taleplerine yöneliktir. Bu saldırıyı kınıyor ve sendikacılara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Soma ve çevresinde, mücadeleci ve demokratik bir sendikal örgütlenme için verilen mücadelenin yanında olduğumuzu belirtiyoruz"denildi.


Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2014, 13:16

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER