banner113

Sınır açıldı! Suruç'tan Suriyelilerin girişine izin verildi!

ŞİD teröründen kaçıp Türkiye'ye sığınan Suriyelilerin Şanlıurfa'da sınırdan geçişlerine izin verildi.

Sınır açıldı! Suruç'tan Suriyelilerin girişine izin verildi!
Şanlıurfa’nın Suruç ilçesi Suriye sınırında sığınmacılarla güvenlik güçleri arasında gerginlik çıktı. Yaşanan gerginlik sonrasında sınırda geçişlere izin verildi.



Güvenlik güçleri, sığınmacılara müdahale etti. IŞİD’in saldırılarından kaçarak Şanlıurfa’nın Suruç ilçesine gelen bazı Suriyeliler, sınırın öteki tarafında kalan yakınlarını yanlarına getirmek istedi.



GÜVENLİK GÜÇLERİ MÜDAHALE ETTİ

Tekrar Suriye tarafına geçmek isteyen ve sınırın öteki tarafında mayınlı arazide bekleyen Suriyeliler taşkınlık çıkarınca, güvenlik güçleri gaz bombalarıyla müdahale etti. Mayınlı arazide bekleyen Suriyelilerden biri müdahaleden kaçarken mayına basması sonucu yaralandı.



DAVUTOĞLU: 4 BİN KİŞİ SINIRA DAYANDI

Başbakan Davutoğlu, Suriye'den 4 bin kişinin Türkiye sınırına geldiğini belirterek, "Şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da Suriye'den veya herhangi bir ülkeden ölüm karşısında sığınacak bir yer olarak Anadolu'yu gören kardeşlerimiz sınırımıza geldiğinde, etnik ve mezhebi ayrım göztemden hepsini aldık, alıyoruz ve alacağız. Şu anda da bu girişler başladı.
Tabii ani bir gelişme olduğu için süratle arkadaşlarımız organize olmaya çalışıyorlar. Bu kardeşlerimiz, en kısa sürede yerleştirilecekler ve ihtiyaçları karşılanacak dedi. Suriyeli kardeşlerimize kucak açmak tarihi bir görev. Bize sığınan herkese yardım elini uzatacağız'' dedi.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2014, 14:46

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER