banner113

Prof. Dr.Kadri Yıldrım, HDP'den Aday Olacağını Açıkladı

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Yıldrım, HDP'den Aday Olacağını Açıkladı

Prof. Dr.Kadri Yıldrım, HDP'den Aday Olacağını Açıkladı

Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerde HDP adayı olarak başvuru yapacağını belirten Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadri Yıldırım, yaptığı basın toplantısı ile görevinden istifa ettiğini açıkladı. Yıldırım, gerçekleştirmiş olduğu toplantıda kendisinin daha önce siyasete atılmayacağını belirtmesine rağmen tercihinin değişmesini "Bilindiği gibi geçen ay rektör yardımcılığı görevimden ayrılırken siyasete girmeyeceğimi belirtmiştim ve Haziran 2015 seçimleri için bana adaylık teklifinde bulunma nezaketini gösteren HDP yetkililerine de tercihimin üniversitede kalarak özellikle barış ve çözüm sürecine olumlu katkıları olan Kürdoloji çalışmalarına daha büyük bir ivme kazandırmak olduğunu ifade etmiştim. Ancak bu ivmeden rahatsız olanlar dört yıldır hayatı bana ve ekibime zehir etmeleri yetmiyormuş gibi bin bir emekle eğitip donattığımız ve MEB için Seçmeli Kürtçe Dersi Öğretmeni olarak yetiştirdiğimiz adaylarımızın da geleceklerini karartmaktan çekinmediler" şeklinde sözlerle açıkladı.

Mardin Artuklu Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kadri Yıldırım, makam odasında basın  toplantısı gerçekleştirerek Haziran 2015'te yapılacak olan genel seçimlerde HDP adayı olarak başvuru yapacağını bu nedenle de görevinden istifa ettiğini belirtti. Yıldırım, toplantıda kendisinin rektör yardımcılığından istifası sırasında siyasete atılmayacağına dair yapmış olduğu açıklamalarına da dikkat çekerek fikrinin değişmesini "Haziran 2015 seçimleri için bana adaylık teklifinde bulunma nezaketini gösteren HDP yetkililerine de tercihimin üniversitede kalarak özellikle barış ve çözüm sürecine olumlu katkıları olan Kürdoloji çalışmalarına daha büyük bir ivme kazandırmak olduğunu ifade etmiştim. Ancak bu ivmeden rahatsız olanlar dört yıldır hayatı bana ve ekibime zehir etmeleri yetmiyormuş gibi bin bir emekle eğitip donattığımız ve MEB için Seçmeli Kürtçe Dersi Öğretmeni olarak yetiştirdiğimiz adaylarımızın da geleceklerini karartmaktan çekinmediler" şeklinde sözlerle açıkladı.

"Kürdoloji Bölümü üzerinde kara bulutlar dolaşıyor"

Açıklamasının devamında Kürdoloji bölümden mezun olan öğrencilerin girmiş oldukları açlık grevi sonrasında izlemiş oldukları film nedeniyle gözaltına alındıklarını belirten Yıldırım "Açlık grevine girdikleri bir sırada izledikleri veya izlettikleri söylenen bir film “örgüt propagandası” sayılmış ve ceza almışlardır. Düşünün, bir devlet bir yandan memleketin selameti için bir örgütün lideriyle resmi görüşmeler yapıyor, öbür yandan aynı devletin öğretmeni olmak isteyen üç mezunumuz o örgütün propagandasını yapmak suçundan ceza alıyor" dedi.  Yıldırım, aslında Kürdoloji bölümü üzerinde yaklaşık üç aydır kara bulutların dolaştığını ifade ederek bununda Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bölüme ilişkin “Mardin Artuklu Üniversitesi Kürdoloji Biriminde yapılanlar başlı başına bir devrim niteliğindedir” sözlerinin ardından adeta kendilerine karşıt bir devrime dönüştüğünü söyledi.

"Meclise girdiğim takdirde barış sürecinin olumlu bir sonuca varılması için çalışma devam edeceğim"  

Adaylığı nedeniyle bulunmuş olduğu Öğretim Görevlisi görevinden de istifa ettiğini kaydeden Yıldırım, meclise girdiği takdirde Kürdoloji birimini yalnız bırakmayacağı gibi barış ve çözüm sürecinin başarıya ulaşması için elinden gelenini yapacağını aktardı. Yıldırım, HDP'nin sadece Kürtlerin olmadığını tüm Türkiye halklarının partisi olduğunu ifade ederek " Dolayısıyla HDP’nin elini güçlü kılmak için Türkiye’deki tüm halkların ve inançların elbirliği yaparak onu barajın üstüne çıkarmaları çok önemlidir. Hem barış ve çözüm sürecinin selameti, hem halkların ve inançların kardeşliği, hem de yeni Kobanê’lerin yaşanmaması için bu çok önemlidir" dedi.

"IŞİD, Emevi zihniyetini yürütmektedir"

Yıldırım, açıklamasında IŞİD'in vahşetine de dikkat çekerek IŞİD'in “İslam’a rağmen İslam” anlayışı ile Emeviler zihniyetini yürüterek bir katliam yaptıklarını kaydetti. IŞİD'in hiçbir şekilde İslam anlayışını gütmediğini de sözlerine ekleyen Yıldırım, açıklamasına "HDP, Sünni Müslüman’ın hakkı gibi Alevinin, Êzidî’nin ve diğer tüm inanç mensuplarının da hakkını tanıyan ve birlikte yaşama projesini en güzel örneği olan “Medine Sözleşmesi”ni esas alan böyle bir İslam’ı benimsiyor. Onun için, Kürdistan medreselerinde dinî ilimleri okumuş ve ilahiyattan gelmiş biri olarak HDP’den aday olmakta İslamî açıdan bir sakınca görmüyorum" şeklinde son verdi.

Güncelleme Tarihi: 09 Şubat 2015, 16:59

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER