banner113

OHAK-DER'e Hayırlı Olsun Ziyareti

Mazlum- Der yöneticilerinden ilahiyatçı sosyolog Mahmut Sami Çınar, gazeteci ve aktivist Ömer Sönmez, eğitimci ve insan hakları savunucusu Osman Bozkurt, OHAK-Der’in Genel Merkezini ziyaret ettiler.

OHAK-DER'e Hayırlı Olsun Ziyareti

2014 yılında Mardin Kızıltepe’de kurulan ve kuruluş amacının Ortadoğu halklarının huzur ve barışının birliktelikte olduğuna inanan ve bu doğrultuda faaliyet gösteren  düşünce kuruluşu olan Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi OHAK-Der’e tebrik ziyaretleri sürüyor.

Bu ziyaretler doğrultusunda Mazlum-Der Diyarbakır Şube koordinatörü ilahiyatçı sosyolog Mahmut Sami Çınar, gazeteci ve aktivist Ömer Sönmez, eğitimci ve insan hakları savunucusu Osman Bozkurt birlikte OHAK-Der’in Kızıltepe ilçesinde bulunan Genel Merkezine hayırlı olsun ziyaretinde bulundular.

OHAK-Der’in Genel Başkanı M. Burhan Hedbi, Başkan Yardımcısı Ahmet Ökten ve Dernek saymanı Mesut Ege ve dernek kurucularından sosyolog Yakuphan Asan tarafından Genel Merkez’de kabul edilen misafirler, dernek yöneticilerini bu önemli girişimlerinden dolayı tebrik edip başarılarının devamını dilediler.

Dernek hakkında bilgi almak isteyen heyete, Dernek Başkanı Hedbi burada yaptığı konuşmada derneklerinin misyon ve amaçları hakkında şunları söyledi; ” OHAK-DER, Ortadoğu Halklarının Birliğinin korunması, etkinleştirilmesi ve geliştirilmesini sağlamayı ve bu konuda çalışmalar yapan kişi ve kuruluşlara destek vermeyi, bölgede mevcut Kan Davalarının bitmesi için girişimde bulunmayı, yeni kan davalarının oluşmasını engellemek için de projeler üretmeyi, bununla ilgili eğitim ve kültürel faaliyetlerde bulunmayı, toplumsal birlikteliği geliştirmek maddi ve manevi eksikliklerin iyileştirilmesi ile ilgili çalışmalar yürütmeyi ve desteklemeyi hedef ve amaç edinen bir düşünce kuruluşu olduğunu” belirtti. Hedbi konuşmasını şöyle sürdürdü; “OHAK-DER'in bir diğer amacı ise nitelikli bireylerin yetiştirilmesi ve eğitim hizmetlerinin verilmesidir. Bu maksatla eğitim programları düzenler, kurs ve konferanslar organize etmeyi amaç etmektedir.” dedi.

 

OHAK-DER / Bahman Hêvîdar

Güncelleme Tarihi: 23 Nisan 2014, 18:59
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER