banner113

OHAK-DER'den Seçimde Sağduyuya Davet

Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesi bir sağduyu çağrısı da OHAK-DER’den geldi.

OHAK-DER'den Seçimde Sağduyuya Davet

 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler öncesi bir sağduyu çağrısı da OHAK-DER’den geldi.

Yapılan yazılı basın açıklamasında, “Çözüm ve barış süreciyle beraber fiili ateşkesin olduğu, sivil ve demokratik siyasetin önünün açıldığı, silah ve şiddet vesayetinin yok sayılacak kadar gerilediği, huzur ve istikrarın nispi de olsa yakalandığı bir dönemde politik ihtirasların ürünü olan saldırılar karşısında dikkatli davranılması gerektiğinin” altı çizildi.

 

Açıklamada kısaca şöyle denildi:.

30 Mart yerel seçimlerine bir haftadan az bir zaman kala bazı siyasi parti bürolarına, seçim arabalarına ve kampanyalarına dönük menfur ve müteessir saldırılar secim öncesi provokasyonlarla huzur ve istikrara, teşkilatlanma ve örgütlenme hakkına, demokratik hoşgörü ve olgunluğa zarar veren hadiseler olarak değerlendiriyoruz.

Her seçimden önce belli bazı odak ve güçlerin kirli emellerini gerçekleştirmek için toplumsal kutuplaşma ve kamplaşmayı derinleştiren, ayrıştıran ve adeta şiddeti geri çağıran çığırtkanlıklarına, toplumsal reflekslerle karşı durulmalıdır. Şayet dikkatli ve sorumlu bir tutum sergilenmediği takdirde ise bu durumun endişe verici boyutlara ulaşacağına ve seçimden sonraya da taşınacağına dikkat çekmek istiyoruz.

Çözüm ve barış süreciyle beraber fiili ateşkesin olduğu, sivil ve demokratik siyasetin önünün açıldığı, silah ve şiddet vesayetinin yok sayılacak kadar gerilediği, huzur ve istikrarın nispi de olsa yakalandığı bir dönemde politik ihtirasların ürünü olan bu saldırıları kınıyoruz.

Özellikle pirr rengî, pirr dengî ve pirr zimanî ilkesini özümseyen bölgemiz;  çok renkli, çok sesli, çok dilli ve inanç yapısıyla toplumsal bazda yakaladığı demokratik hoşgörü, olgunluk ve standartları siyaset alanında da göstermesinin aciliyetine ve önemine şahitlik ediyoruz.

Zira aksi davranışta bulunmak, kendi renginden başka bir renge tahammül etmeyen bir nesli oluşturacaktır. Bu zihniyette olan bir neslin sonucu da Bumeranglaşmak olacaktır. Çünkü böylesi bir haleti ruhiye sahip olan bir nesil, zamanla kendinden olana da tahammül etmez bir hale gelecektir.

Bir arada yaşama pratiğini yeniden sağlayabilmek için böylesi karanlık, ucuz kışkırtma ve kahramanlıklara prim vermemek gerektiğini, bunun yolunun da daha sorumlu ve aklıselim ile davranmaktan geçtiğine inanıyoruz.

Provokatif eylemlerin, tahrik edici hadiselerin önüne geçilmesi ve seçim sürecinin demokratik olgunluk ve farklılıklara saygı çerçevesinde geçmesi için tüm parti temsilcilerini, medyayı ve kamuoyunu sağduyu ve itidale davet ediyoruz.

Kamuoyuna…

 

Ortadoğu Halklarının Birliğini Koruma, Kalkındırma ve Strateji Araştırmalar Merkezi

[OHAK-DER]

25.03.2014

 

Güncelleme Tarihi: 25 Mart 2014, 23:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER