banner113

Mevlüt Çavuşoğlu: Peşmergeye yardım ediyoruz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, peşmergenin Kobani'ye geçmesi için yardım edildiğini açıkladı.

Mevlüt Çavuşoğlu: Peşmergeye yardım ediyoruz
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Tunus Dışişleri Bakanı Monghi Hamdi ile yaptığı görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Mevlüt Çavuşoğlu,Türkiye'nin Kobani'ye geçmek isteyen peşmerge güçlerine izin verdiğini açıkladı. Çavuşoğlu: 'Peşmergelerin Kobani'ye gemesi için yardım ediyoruz' dedi.

İşte Mevlüt Çavuşoğlu'nun önemli açıklamaları:

''Kobani’ye insani yardım malzemesi ulaştırılmıştır.Koalisyon ile tam bir işbirliği içinde olduk. Peşmerge güçlerinin Kobani’ye geçmeleri için yardımcı oluyoruz. Kobani’den kaçarak gelenlerin geri dönerek huzur içinde yaşamalarını istiyoruz. PYD'nin Suriye'ye yönelik amaçlar ÖSO'dan farklıdır. Sadece Suriye'nin belli bir bölgesini kontrol etme fikrindedir aynı IŞİD gibi. Dolayısıyla Suriye'nin geleceği, sınır bütünlüğü ve demokratik yapılanması için bir tehdit olduğunu düşünüyoruz. PYD bu tavrını devam ettirdiği takdir de ÖSO'nun da Türkiye'nin de destteğini alamaz.

Diğer taraftan Suriye'deki gelişmelerle ilgili biz her zaman bu sorunun gerçek sebebinin de unutulmaması gerektiğini vurguluyoruz.''

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 20 Ekim 2014, 13:19

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER