Memurun Çalışma Hayatı Değişiyor! Yeni Düzenlemeler Neler?

Memurun Çalışma Hayatı Değişiyor! Yeni Düzenlemeler Neler?

Memurun Çalışma Hayatı Değişiyor! Yeni Düzenlemeler Neler?

Memurun çalışma hayatı değişiyor! Yeni düzenlemeler neler?"Türkiye büyümektedir ve yükselmektedir. Bizim özellikle her alanda etkinliği ve verimliliği baz alacağımız, gerek kendi içimizdeki gerekse de uluslararası rekabetin en iyi noktaya ulaşabileceğini hedeflememiz, ülkemiz için de hükümetimiz için de kaçınılmazdır. Bu noktada devletimizin verimliliği de önemlidir. AK Parti iktidarlarının birçok özelliği arasında ülkenin ihtiyaç duyduğu reformları hayata geçirmesi de yer almaktadır. AK Parti bu konuda sarfınazar etmemiştir, vazgeçmemiştir. Reformlar ilk günlerde çok eleştirilmiştir ama bugün çıktılarına baktığımızda reformlar, değişimler, atılan adımlar ülkemize ciddi bir şekilde katkı sağlamıştır."

ÇALIŞMA HAYATI DEĞİŞİYOR

Devlet memurlarını hem devletin hem de ülkenin dinamo merkezi olarak niteleyen Bakan Soylu, "Uzun zamandır tartışılan ve değiştirilmesi istenen, etkinliği ve verimliliği devlet hayatına tam anlamıyla hakim kılınmaya çalışılan bir değişiklik kaçınılmazdır. Çalışma hayatının sağladığı çok önemli bir kazanım vardır ki; o da bunun bütün paydaşlarımızla gerçekleşmesidir. Usulümüz bugüne kadar bu olmuştur, bundan sonra böyle olacaktır. Türkiye'deki bu büyük reformu sadece iş güvencesine çıpalamak ve onun üzerinden bir tartışma açmak haksızlık olur düşüncesindeyiz. Bu konuda atılacak adımlar Türkiye'nin hem ekonomik ve sosyal hedeflerine ulaşabileceği hem de sosyal hukuk devletinin yerine getirebileceği bir anlayışla gerçekleşecektir" diye konuştu. 
657'DE REFORMA İHTİYAÇ VAR

Soylu, AK Parti'nin kurulduğu günden bugüne kadar toplumun hiçbir kesimini mağdur etmediğini dile getirerek, Devlet Memurları Kanunu ile ilgili şunları aktardı: "Bilinmelidir ki; bu konuda reforma ihtiyaç vardır. Bu reformu gerçekleştirmek için muhakkak ki hükümet programımız dahil olmak üzere her birimizin kararlılığı söz konusudur. Bunu paydaşlarımız ve toplumun bütün kesimleriyle tam bir reformu sağlayacak şekilde inşallah gerçekleştirmeye çalışacağız. Yürüteceğimiz her şey açık, şeffaf ve hakkaniyet ölçüsünde olacaktır."

657 SAYILI MEMUR KANUNU NE DİYOR?

Anayasa’ya göre 657 sayılı Memur Kanunu, memurların temel çalışma şartlarını ve sahip oldukları hakları belirliyor.

Kanunun öne çıkan maddelerinden bazılarına bakılacak olursa: -Devlet memurları, bu kanun ve bu kanuna dayanılarak yayınlanan tüzük ve yönetmeliklere göre tayin ve tesbit olunup yürürlükte bulunan hükümlerin kendileri hakkında aynen uygulanmasını istemek hakkına sahiptirler.

-Kanunlarda yazılı haller dışında Devlet memurunun memurluğuna son verilmez, aylık ve başka hakları elinden alınamaz.

Emeklilik: - Devlet memurlarının, özel kanununda yazılı belirli şartlar içinde, emeklilik hakları vardır.

Çekilme: - Devlet memurları, bu kanunda belirtilen esaslara göre memurluktan çekilebilirler.

www.habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 06 Aralık 2015, 10:18

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER