banner113

Mardin’den Trabzon’a Gezi

Mardinli Gençler proje kapsamında Trabzon ilini gezerek burada tarihi mekanları ve Trabzonspor stadını gezdi.

Mardin’den Trabzon’a Gezi
Gençler önce Atatürk Köşkü,Müze, Sera Gölü, Ayasofya Camisi ve Trabzonspor Medikal Park Arena Stadını gezdiler .

Stad ziyareti sırasında Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi eşlik etti.

İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü Mardin Trabzon Kardeşlik Derneği’nin “Genç Yeteneklerin Büyük Hedefi” proje kapsamında Mardinli gençler Trabzon’u gezerek burada Trabzon takımlarının alt yapısıyla maç yapacak.
Trabzon Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Mardinli çocukları Derneği ve tüm Mardin’li misafirleri ağırlamaktan mutlu olduklarını ifade etti.

Trabzonspor adına önemli bir değer olmakla beraber asıl gayenin milli birlik ve beraberlik olduğunu ifade eden Başkan Ahmet Metin Genç, “Bu kardeşlik projelerinin hamisi olan destekçisi olan Süleyman Soylu Bakanımıza burada çok çok teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Başkan Ahmet Metin Genç: “Bu toprakların asli sahipleri olarak hepimiz etnik kökenimiz ne olursa olsun hepimizin sahip oluğu kardeşlik havasını biz gidip Mardin’de Mardin’den bu gün olduğu gibi sizler gelip burada bu havayı beraber teneffüs etmemiz önemlidir. Bu topraklarda dedelerimizin atalarımızın bize bıraktığı medeniyetimizin inancımızın bize bıraktığı sorumluluğu beraber yerine getirmemiz bir arada olmamız sıkı sıkıya birbirimize bağlı olmamız çok çok anlamlıdır. Bu nedenle katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum.”

Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi ise çocuklarla beraber olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek uzun zamandır böyle bir gönül coğrafyasında birlikte yoğun programlar yapıldığını ve bir arada oldukları ifade etti.

Mardin Trabzonspor Taraftar Derneği ve aynı zamanda Mardin Trabzon Kardeşlik Derneği Başkanı İbrahim Aydın da şu açıklamalarda bulundu:

“Başta İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya, Ortahisar Belediye Başkanımız Ahmet Metin Genç Başkanımıza, Mardin Valimiz Mahmut Demirtaş’a Ak Parti Ortahisar İlçe Başkanı Selahaddin Çebi’ye Ortahisar Belediyesi Sosyal Kültür Müdürü Haci Nail Altınay’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bu projelerde en fazla sevindiğim nokta bu tür organizasyonlarda çocuklarımızın o gözündeki sevgiyi mutluluğu görmemiz beni çok mutlu ediyor. İnşallah bundan sonra da elimizden geldiğince bu tür projelerle çalışmalarımıza devam edeceğiz çocuklarımız sevindireceğiz. “ dedi.

Güncelleme Tarihi: 19 Eylül 2021, 09:10

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER