banner113

Kürdçe okula olumlu yanıt

Diyarbakır’da açıldıktan sonra tartışma konusu olan ve 3 defa savcılık kararıyla kapısı mühürlenen ancak mührü sökülerek tekrar eğitime devam eden Ferzad Kemenger Okulu ile ilgili Diyarbakır Valiliği ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yapılan başvuruya cevap geldi.

Kürdçe okula olumlu yanıt
Kurdi-Der Genel Başkanı Sebahattin Gültekin, cevabın olumsuz olmadığını, sadece eksikliklerin giderilmesinin istendiğini söyledi.

Okulun fiziki durumu ve müfredatla ilgili düzetilmesi istenen konuların yazıda yer aldığını belirten Gültekin, bu durumun sadece kendileri için değil tüm özel okullar için geçerli olduğunu ifade etti.

Okulla ilgili yasalardan kaynaklı sıkıntıların olduğunu ifade eden Gültekin, “Ancak bu konunun yasallaşmaması nedeniyle henüz rahatlamadık. Çünkü Türkiye’de siyaset sürekli değişiyor. Olumsuz bir cevap yok ama her an müdahale edilebilir. Bu da toplumda huzursuzluk yaratır. Diyarbakır’da Türkçe eğitim veren 1552 okul varken, bir tane Kürdçe okula da müsaade edilmelidir. Gerekli yasaların da bir an önce çıkarılmasını talep ediyoruz” diye konuştu.

DBP Diyarbakır İl Başkanı Zübeyde Zümrüt ise okulla ilgili eksikliklerin tamamlanacağını belirtti.   (r.z)
 

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 19 Ekim 2014, 01:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER