banner113

Kürd Siyasi Parti, Oluşum Ve STK'ların Ortak Basın Bildirisi

Diyarbakır'da bir araya gelerek ortak basın açıklaması yapan sivil toplum kuruluşları ile siyasi parti temsilcileri,Hüdapar ve DTK arasında bir dizi görüşme gerçekleştirip bir basın açıklamasında bulundular.

 Kürd Siyasi Parti, Oluşum Ve STK'ların Ortak Basın Bildirisi

BASINA VE KAMUOYUNA

 

            Bizler aşağıda imzası bulunan sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler olarak Kobane eylemleri sonrasında meydana gelen olaylar nedeniyle 90’lı yılların acı tecrübelerini hatırlayıp aynı olayların tekrar yaşanmaması amacıyla Hüdapar ve DTK arasında bir dizi görüşme gerçekleştirdik ve halen de gerçekleştirmeye devam etmekteyiz.

 

Yapılan görüşmelerde iki taraf da sorunun tamamen çözümü yönünde irade göstermişlerdir. Ancak görüşmeler devam ederken ülkenin farklı yerlerinde ve en son olarak Bingöl Karlıova’da hedef gözeterek gerçekleştirilen saldırılarda insanlar hayatlarını kaybetmişlerdir. Öncelikle saldırılarda yaşamlarını yitirenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Saldırılar kimden gelirse gelsin şiddetle kınıyor ve bu tarz saldırıları, biz kurumların çabası içinde bulunduğu görüşmelere karşı bir provokasyon olarak görüyoruz. Bundan sonra da meydana gelebilecek saldırıları yine provokasyon olarak göreceğimizi ifade ediyor ve tüm bu saldırıların karşısında olacağımızı deklere ediyoruz.

 

Ayrıca bu vesile ile sorumlu herkesi bu tür olaylar karşısında durmaya ve içinde bulunduğumuz süreçle ilgili olarak hassasiyetle davranmaya davet ediyoruz. 24.10.2014

 

 

AYDER

AZADİ HAREKETİ

DEVRİMCİ DEMOKRAT KÜRT DERNEĞİ

DİCLE FIRAT DİYALOG GRUBU

DİYANET-SEN

DİYARBAKIR ESNAF VE SANATKÂRLAR ODASI BİRLİĞİ

DİYARBAKIR TİCARET VE SANAYİ ODASI

DİYARBAKIR SANAYİCİ VE İŞ ADAMLARI DERNEĞİ

DOGÜNSİFED

İHD

KADEP

MAZLUMDER

ÖZGÜR-DER

ÖSP

ZEYTİNDALI BARIŞ PLATFORMU

 

Güncelleme Tarihi: 26 Ekim 2014, 11:51

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER