banner113

Kaplan’dan Arınç’a: Nefret söylemi yakışmıyor

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'lezbiyen, biseksüel ve translardan oy aldığına' ilişkin sözlerine HDP'den ilk tepki geldi.

Kaplan’dan Arınç’a: Nefret söylemi yakışmıyor
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’ın, HDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ‘lezbiyen, biseksüel ve translardan oy aldığına’ ilişkin sözlerine HDP’den ilk tepki geldi.

Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan Hürriyet’e yaptığı açıklamada, “Sayın Arınç’ın oyu, onların oyundan makbul değildir” dedi. Arınç’ın ifadesinin bir “nefret söylemi” olduğuna vurgu yapan Hasip Kaplan:

“Nefret söylemi yakışmıyor. Böyle bir dili kullanmaması gerekiyordu. Çok deneyimli bir siyasetçi. Toplumu refüze eden, insanları farklılaştıran bir nefret söylemi yakışmıyor. Çünkü kendisi yöneten durumunda” dedi.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde AKP’den büyük bir kesimin de Demirtaş için oy kullandığını savunan Kaplan, “Sayın Demirtaş’ın aldığı oy oranı ve miktarı belli. Millettin iradesine saygılıyım diyen insanların, toplumun her kesimine karşı da saygılı olması lazım” diye konuştu.

Arınç’ın, HDP’nin olası seçim barajı sorunu konusundaki sözlerine de tepki gösteren Kaplan, “Bizim barajı aşamamamız derdi niye onu sarmış anlamış değilim. 1999’da DYP de, CHP de baraj altında kaldı. 2002’de MHP de kaldı. Bunu bilmiyor değiliz. Bizim iddiamız, bizim artık baraj sorunumuz yok . Biz barajı aştıktan sonra kendilerinin ne hale düşeceğini kendileri düşünsün” dedi.

Kaplan şöyle devam etti;

“Bunu böyle konuşacağına, darbecilerin yüzde 10 barajının arkasına sığınıp nemalanmak ne kadar ahlaki, oy hırsızlığı ne kadar ahlaki, beleş milletvekili ne kadar ahlaki onu söylesin. Niye cuntanın seçim sistemine, barajlarına sık sıkıya sarılıyorlar? Bunu izah etsinler. Daha akıllıca olur. HDP’nin korkusu şimdiden sarmış yüreklerini. Gümbür gümbür geleceğiz.”   (r.z)

http://www.basnews.com

Güncelleme Tarihi: 10 Ocak 2015, 13:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER