İşte 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları!

Kesin olmayan 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarına göre, Recep Tayyip Erdoğan birinci turda seçimi kazandı.

İşte 2018 Cumhurbaşkanlığı Seçim Sonuçları!

Türkiye genelinde, cumhurbaşkanı ve 27'nci dönem milletvekili genel seçimi için saat 08.00'de başlanan oy verme işlemi, saat 17.00 itibarıyla sandıkların kapanması ile sona erdi. Sonuçlar dakika dakika sayfamızda olacak.

Cumhurbaşkanlığı seçiminde son durum ne? İl il seçim sonuçları ve 24 Haziran seçimleriyle ilgili tüm soruların yanıtı ile ilgili detaylı bilgilere sitemizden ulaşabilirsiniz.

İŞTE CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİM SONUÇLARI

RECEP TAYYİP ERDOĞAN: 52.6

MUHARREM İNCE: 30.8

MERAL AKŞENER: 7.5

SELAHATTİN DEMİRTAŞ: 8

TEMEL KARAMOLLAOĞLU: 0.9

DOĞU PERİNÇEK: 0.2

Açılan sandık oranı: Yüzde 98.6

ERDOĞAN'DAN İLK AÇIKLAMA: DÜNYAYA DEMOKRASİ DERSİ VERDİK

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonuçlarıyla ilgili açıklama yaptı.

"24 Haziran seçimlerinin ülkemiz ve milletimiz için hayırlara vesile olmasını Allah'tan diliyorum." diyen Erdoğan, "Seçimlerin gayriresmi sonuçları belli oldu. Buna göre milletimiz şahsımıza cumhurbaşkanlığı vazifesini ve yürütme görevini tevdi etti." ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Sandık güvenliği ve oy kullanma özgürlüğü, Türk demokrasinin gücünün ifadesidir." diyerek, "(Milletimiz) Cumhur İttifakı'na ve AK Parti'ye Meclis çoğunluğunu vermek suretiyle yasama görevi konusunda çok büyük bir sorumluluk yükledi" şeklinde konuştu.

"Seçimlerin ülkemizin her yerinde büyük bir olgunlukla tamamlanmış olmasından ayrıca memnuniyet duyuyoruz." ifadelerini kullanan Erdoğan, "Türkiye yüzde 90'lara yaklaşan seçimlere katılım oranıyla tüm dünyaya demokrasi dersi vermiştir." dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Milletimin 24 Haziran demokrasi zaferini bir kez daha tebrik ediyorum." ifadelerini kullandı.

"Seçimlerin rekor katılma sonuçlanması dünyaya çok önemli bir mesaj"

"Hiç kimsenin kendi başarısızlığını gizlemek için seçim sistemine ve sonuçlarına gölge düşürerek ülkemiz demokrasisinin bu büyük gücüne zarar vermeyeceğini ümit ediyorum." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Seçimlerin rekor katılma sonuçlanmış olmasını milletimizin bize ve dünyaya çok önemli bir mesajı olarak görüyorum." şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Kendi ülkelerindeki seçimlerde yüzde 50'yi bulmayan katılım oranlarıyla ortaya çıkan sonuçları demokratik kabul edip ülkemize hala şaşı bakanları, bu sonuçları çok iyi okumaya davet ediyorum." dedi.

Güncelleme Tarihi: 30 Haziran 2018, 00:24

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER