banner113

İran: Ev Sahipliği Yapmaya Hazırız

Müzakerelere ev sahipliğine hazırız.İran Dışişleri Bakanı Salihi, Suriye'deki krizin aşılması için yönetim ve muhalefet arasında müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazır olduklarını söyledi.

İran: Ev Sahipliği Yapmaya Hazırız

İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi, Suriye sorununun çözümüne yönelik Tahran'da yapılan uluslararası istişare toplantısına katılan 28 ülke temsilcisine hitap etti.

Toplantının amacının Suriye halkına yardım, şiddet ve kan dökülmesinin durdurulması ile bu ülkenin krizden kurtulması olduğunu belirten Salihi, ''Suriye'deki sorunun çözümü yönetim ile muhalefetin müzakerelere başlaması, ayrıca huzur ve sükunet için uygun zeminin sağlanmasıyla  mümkündür'' dedi.
Salihi, ''Suriye'de halkın siyasi taleplerinin karşılanması ve demokratik sürecin ilerlemesi için yönetim ile muhalefet arasındaki müzakerelere ev sahipliği yapmaya hazırız'' diye konuştu.

Uygulanan uluslararası yaptırımların Suriye'nin milli çıkarlarına hizmet etmediği gibi halkın sıkıntılarını daha da artırdığını kaydeden Salihi, Suriye'ye ilaç, ambulans, tıbbi malzeme ve zorunlu ihtiyaç ürünleri başta olmak üzere insani yardım paketleri ulaştırdıklarını söyledi.islamigundem

Güncelleme Tarihi: 11 Ağustos 2012, 03:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER