banner113

Haşim Kılıç: 'Biz İşimizi Yapıyoruz'

Önce twitter kararı sonrasında ise Adalet Bakanı'na olağanüstü yetkiler veren kanun maddelerinin iptal edilmesiyle birlikte eleştirilerin odağı olan Haşim Kılıç'tan cevap geldi.

Haşim Kılıç: 'Biz İşimizi Yapıyoruz'

Hâkimler ve Savcılar Yüksek Kurulu’nun (HSYK) yapısında değişiklik öngören kanunda Adalet Bakanı’na tanınan özel yetkileri iptal ettikten sonra eleştirilerin hedefi haline gelen Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, “Biz işimizi yapıyoruz, Anayasa’nın verdiği yetki çerçevesinde görevimizi yerine getiriyoruz” dedi. Milliyet'in haberine göre Kılıç, yaptığı değerlendirmede gerekçelerinin yazımı tamamlandığında kararların daha iyi anlaşılacağını vurguladı.

‘1 hafta önce hazırlanır’

Anayasa Mahkemesi’nin Twitter kararının ardından eleştiri oklarının hedefi haline gelen Kılıç, HSYK’yla ilgili iptal başvurusunun Gündemde olmadığı halde öne alınarak hükme bağlandığı yönündeki eleştirileri de yanıtladı. Kılıç, Milliyet’e şu bilgiyi verdi:

“Bu doğru değil. Heyetin gündemi bir hafta önceden hazırlanır ve üyelere gönderilir. Üyeler gündemdeki konular üzerinde çalışmalarını, hazırlıklarını yapar ve sonra heyete girerler. HSYK ile ilgili konunun görüşeleceği de bir hafta önce düzenlenen gündemde yer alıyordu. Heyet üyelerine de gündem gönderilmişti. Anayasa Mahkemesi üyelerinin bilgisindeydi. Önemli olan heyet üyelerinin bilgisi olması.”

‘Her konu sitede olmaz’

Kılıç, “gündemde yoktu” tartışmasının nereden kaynaklandığı konusuna da “Bu tartışma sanıyorum Anayasa Mahkemesi sitesinde olmayışından kaynaklandı. Kamuoyunun çok ilgisini çeken bazı konuları siteye koymuyoruz. Heyet üyelerinin rahat çalışmalarını sağlamak amacıyla her konuyu siteden duyurmuyoruz. Yoksa, gündemde yer almayan bir konunun görüşülmesi söz konusu değil” sözleriyle açıklık getirdi.

Anayasa Mahkemesi Başkanı Kılıç, Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda adının geçmesiyle ilgili olarak da “Ben evden mahkemeye, mahkemeden eve diyebileceğim bir tarzda çalışıyorum. İşimiz zaten çok yoğun. Bu konuda yapılan konuşmalar, analizler tümüyle benim dışımdaki değerlendirmelerdir” dedi.

‘İçtüzük yetkimizde’

Kılıç, daha önce Yüksek Mahkeme’nin bu karardan kısa süre önce yapılan Anayasa Mahkemesi içtüzüğünde yapılan değişikliğe dikkat çekilmesine de “Anayasada, mahkemenin çalışma usullerini belirleyebileceği belirtiliyor. Bunun için de içtüzükte değişiklik yetkisi tanınıyor. Bu yetki doğrultusunda tüzük değişikliği yapıldı. Telafisi güç ya da imkansız zararların doğabileceği durumlarda bakanlıktan savunma alınmadan karar verilmesinin önü açıldı” yanıtını vermişti.


www.habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 13 Nisan 2014, 20:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER