Doç.Dr. Faruk Ertaş Tıpta En İyi Akademik Performans Ödülünü Aldı

Dicle Üniversitesi Kardiyoloji Hastanesi'nde görevli öğretim üyesi Doç.Dr. Faruk Ertaş,tıp alanında en iyi akademik performans ödülünü aldı.

Doç.Dr. Faruk Ertaş Tıpta En İyi Akademik Performans Ödülünü Aldı
Ödül Törenine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, YÖK Üyesi Prof. Dr. M. Emin Yılmaz, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ayşegül Jale Saraç, Vali Yardımcısı Ahmet Dalkıran, Rektör Yardımcıları, Ziya Gökalp Üniversitesi Gerçekleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Hikmet Hamzaoğulları, APDO Komisyon Başkanı Prof. Dr. Hamdi Temel, İl Emniyet Müdür Yardımcısı İsmail Ulutaş, dekanlar ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Ödülün, Şu ana kadar yapılan ulusal ve uluslararası yayınlar, sempozyumlar, bilimsel ödüller,TÜBİTAK projeleri, konuşmalar,kongreler,hakemlikler, kitap yazarlığı ve topluma yönelik sosyal çalışmaların değerlendirilmesi sonunda Ertaş’a verildiği belirtildi.

Ertaş, araştırma-geliştirme, bilim ve fennin merkezinin üniversiteler olduğuna işaret ederek, bu nedenle üniversitelerin çok dikkatli takip edilmesi ve sahip çıkılması gerektiğini aktardı. Çok sayıda üniversite bulunmasıyla övündüğümüzü, ancak üniversitelerin bilim alanındaki faaliyetlerine, ortaya koyduğu netice ve kaliteye bakılması gerektiğine dikkat çeken Ertaş, şunları söyledi: “Yoksa bu kadar büyük kamu kaynaklarının ayrıldığı, bu kadar büyük imkânların verildiği üniversitelerimiz, lise üstü kuruluşlar şeklinde kalır ki, bu da tabii ki çok büyük yazık olur. Onun için gerek Yüksek Öğretim Kurulu, gerek TÜBİTAK, gerekse üniversitelerin hepsinin çok büyük bir iş birliği içerisinde bu hedefleri gerçekleştirmeleri şarttır.

Ancak, Türkiye’nin bilim insanlarının, üniversitelerinin mevcudun çok üzerinde güzel işler başarma potansiyeline sahip olduğuna işaret eden Ertaş şunları söyledi: “Bilim uygun bir atmosfer, uygun bir iklim bulduğunda, yani gerekli şartlar sağlandığında doğar, büyür ve gelişir. İstediğiniz kadar para akıtın, imkân sağlayın, istediğiniz kadar teşvik edin ya da zorlayın, eğer bilim için gerekli atmosfer yoksa oradan alınacak sonuç da yoktur. Bilim bir pınardan akan suya benzer, yani bilim gece, gündüz bir kaynaktan durmaksızın akar. Siz oradan ancak içmek istediğinizde içersiniz. Ne kadar içmek isterseniz, ancak o kadar içersiniz. Yani bilim bir gönüllülük işidir. Önce gönülde, önce kalpte kararı verilen bir çabadır, zihinsel bir hazırlıktır ve böylece yüksek bir gayrettir.” Dedi.

Ertaş, Hekimliğin önemli isimlerinden İbn-i Sina`nın , ‘Bilim ve sanat takdir edilmediği yerden göç eder’ diyor sözünü hatırlatarak “ Eğer bilim ve sanat takdir ve teşvik edilirse, orada yeşerir ve çok büyük başarılar, maharetler ortaya çıkar” sözüyle sürdürdü. Üzülerek söylenmeli ki; yüzyıllarca bilim ve sanat faaliyetlerine öncülük etmiş bu coğrafya son yüzyıldır sırtını bilime ve sanata döndüğünden, bilim ve sanat buralardan göç etmiştir. Bunun sonucu da yozlaşma her yerimize sirayet etmiştir. Bu yozlaşmadan kurtulmamız için bilimsel düşünme şeklini hayatın her noktasına uygulamamız lazım. Ülkemizin sıcak gündemi olması nedeniyle buradan tüm siyasi partilerimize de seslenmek istiyorum; Topluma öncülük edecek insanları belirlerken, lütfen bilimsel, akılcı yöntemler uygulayın. Kaliteli bir toplumun inşası için kaliteli öncülere ihtiyaç vardır. Şahsi ikballerini düşünen bireyler yerine, toplumun dertleriyle dertlenen, vizyonu geniş, olaylara analitik yaklaşan ve dünyayla bütünleşmiş bireyler seçilmelidir.” Şeklinde sözlerini sürdürdü.

Bilim ve teknoloji heyecanını gelecek nesillere aktarmanın bir yolunun da medya olduğuna dikkat çeken Ertaş, bu açıdan medya kuruluşlarından gelişmiş ülkelerde olduğu gibi teknoloji ve bilime daha çok yer vermeleri ve bunu hayatın bir parçası haline getirmelerinin önemine vurgu yaptı.

Son olarak Ertaş, bu ödülü coğrafyamızda akan kanın ve kadına şiddetin son bulma umuduna adadığını belirtti.
Program, hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından son buldu

www.mardintime.com ailesi olarak Doç.Dr. Faruk Ertaş hocamızı tebrik eder başarılarının devamını dileriz.

Doç. Dr. Faruk ERTAŞ kimdir?

1979 yılında Mardin'de doğdu. Dikmen İlkokulunu (1990), Dikmen Ortaokulunu (1993), Sakarya Ali Dilmen lisesini (1997), Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesini (2003), İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Kardiyoloji İhtisasını (2009) bitirdi. Mardin Kızıltepe Devlet Hastanesinde hekimlik ve Başhekimlik görevlerinde bulundu (2009-2011). Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesinde  Mayıs 2011' de Yrd. Doç. Dr olarak başladığı akademik kariyerime şubat 2014'te Doçent olarak devam etti. Akademik kariyeri boyunca ulusal ve uluslararası alanda çeşitli ödüller aldı, yüze yakın bilimsel makalesi yayınlandı ve çeşitli kitaplarda bölüm yazarlığı yaptı. İyi derecede İngilizce bilmekte. Evli ve 2 çocuk babası. Mesleği ile ilgili yayınları takip etmeyi, yürüyüş yapmayı, seyahat etmeyi, kitap okumayı, yenilikleri ve gündemi takip etmeyi sever. Hayat felsefesinin merkezinde insana değer ve hizmet vardır.



Güncelleme Tarihi: 21 Şubat 2015, 18:11

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER