banner113

Dicle Elektrik’ten ‘Tarımsal Sulamada Tarihi Fırsat’ Kampanyası

Tarımsal Sulamada Tarihi Fırsat’ adı ile başlatılan ve 16 Haziran 2014 tarihine kadar sürecek olan kampanya ile tarımsal sulama müşterilerine, ‘tarihi bir fırsat’ sunulmaktadır.

Dicle Elektrik’ten ‘Tarımsal Sulamada Tarihi Fırsat’ Kampanyası

            Bölgenin ve enerji sektörünün en önemli sorunlarından biri olan kayıp kaçak ile mücadele kapsamında Dicle Elektrik, dağıtım bölgesinde elektrik enerjisi ile tarımsal sulama yapan müşterilerine yönelik olarak son derece önemli bir kampanya başlatmaktadır.            Bir çok kez, değişik platformlarda da dile getirildiği üzere bölgemizde sadece tarımsal sulamada tüketilen enerji, tüm bölgedeki kayıp kaçağın yüzde 30’unu oluşturmaktadır. Bu da 4 milyar kilowatt/saati aşmaktadır. Özelleştirme faaliyeti ve yapılan son yasal düzenlemeler, kayıp kaçakla mücadelede önemli bir kararlılığın olduğunu göstermektedir. Bu kararlılık çerçevesinde çiftçilere önemli indirimler ve ödeme kolaylıkları sağlamanın yanında birçok tedbiri de içerebilecektir.

 

            Yıllardır devam eden bir alışkanlığın bir anda sona ermesi, doğal olarak yeni toplumsal ve ekonomik zararlara yol açabilecektir.  Çiftçilerin tükettikleri enerji bedelinin tamamını ödemeleri halinde ticari faaliyetlerini sürdürme imkanı bulunmadığı gerçeğinden hareketle ilgili siyasi ve resmi kurumlar, bölge temsilcilikleri ve çiftçilerimizle istişare ve değerlendirmeler yapılmıştır. Bunun sonucunda da ortak akılla bir çözüm üretilmiştir. Kademeli ve güven esasına dayalı sıra dışı bir çözümle, ilgili tüm tarafların, büyük ölçüde memnun kalacakları bir sonuç alınmak istenmektedir.

 

             Bu kampanya, enerji tüketerek tarımsal faaliyet yapan bireysel tüketicileri ve özel şirketleri kapsamaktadır. Bu kapsamda, şirketimize başvurarak sözleşme yapan ve borç yükümlülüklerini yerine getiren herkes, kampanyadan yararlanabilecektir.

 

             Kampanya çiftçilerimize emsalsiz bir indirim imkanı sağlamaktadır. Arzu ettiklerinde yapacakları üç yıllı kontrat ile faaliyetlerini güven ve huzur içinde sürdüreceklerdir. Bilinçli elektrik tüketimi ile de sadece elektrik değil, su kaynaklarının da israf edilmesinin önüne geçeceklerdir. Ayrıca, şirket ve bir çok kurumla helalleşmenin yanı sıra, sorunların çözümü için ortak bir zemin elde edeceklerdir

 

             Kampanya son katılım süresi 16 Haziran 2014 olarak belirlenmiştir.  Tercihe bağlı olarak üç yıla kadar uzanan anlaşmalar yapılabilecektir.

Kampanya kapsamında fiyatlandırma dönüm bazlı olabileceği gibi, sayaç bazlı da olabilecektir. Her halükarda yıllar itibariyle belirlenen asgari tüketim bedelinin altında olmayacaktır. İndirim oranları müşterilerimize gönderdiğimiz mektuplarda da yer almaktadır. Bu, ürüne ve döneme bağlı olarak değişmektedir.

 

             Kampanyamız, Bakanlar Kurulu Kararı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tebliğinin yanı sıra EPDK düzenlemelerine istinaden hayata geçirilmiştir. Borçlar Hukuku, EPDK düzenlemeleri ve Bakanlar Kurulu kararı, uygulamanın yasal zeminini oluşturmaktadır. Şirketimiz, Bakanlar Kurulu’nda alınan bu kararın, çiftçiler lehine olabilecek en uygun çözümün uygulayıcısı konumundadır.

 

             Bilindiği üzere Bakanlar Kurulu kararı, elektrik borcu olan ve çiftçi kayıt sisteminde yer alan çiftçilere destekleme ödemesinin yapılmamasını öngörmektedir. Bu karar çerçevesinde şirketlerle paylaşılan resmi kayıtlar, enerji tüketiminin kimler tarafından yapıldığını ortaya çıkartmıştır. Günümüzün teknolojik imkanları ve resmi kayıtlar sayesinde bu tüketimler, şimdi olduğu gibi gelecekte de tespit edilebilir hale gelecektir. Çiftçilerimizin enerji maliyetlerini kurtaracak mümkün olan en düşük bedelle ödeme yapmaları sağlanarak, süreçten kazançlı çıkmaları ve mağdur olmamaları istenmektedir. Bakanlar kurulunca alınan karar, çiftçi kayıt sistemi, ürün, arazi büyüklüğü ve dönemler dikkate alınarak fiyatlandırma, tahakkuk ve tahsilat imkanı sağlayan modelin ortaya çıkmasına sebep olmuştur. 

 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 22:01

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER