banner113

Dedaş´tan Çiftçiler İçin Genişletilmiş Kampanya

DEDAş, tarımsal sulama müşterileri için yeni kampa .Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından tarımsal sulama müşterileri için uygulamaya konulan `Genişletilmiş Kampanya´ başlatıldı.

Dedaş´tan Çiftçiler İçin Genişletilmiş Kampanya
Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (DEDAŞ) tarafından tarımsal sulama müşterileri için uygulamaya konulan `Genişletilmiş Kampanya´ başlatıldı.
DEDAş, tarımsal sulama müşterileri için yeni kampanya başlattı. Genişletilmiş kampanya adı verilen uygulamada devam etmekte olan tarımsal sulama kampanyasına farklı bir boyut getiriliyor. DEDAŞ tarafından yapılan yazılı açıklamada, 15 Ağustos tarihine kadar 2013-2014 elektrik borcunu ödeyerek 2015 sezonunda trafolarına uzaktan sayaç okuma sistemi takmayı kabul eden çiftçilerin kampanyadan faydalanacakları belirti. Açıklamada, yeni düzenlemeye dahil olabilmek için kampanyanın tüm şartlarını kabul etmesi gerektiği vurgulanırken, kampanyayla ilgili şu bilgiler verildi; "Tahakkuk etmiş olan dekar başına pamuk için 90 TL, mısır için 70 TL ve buğday için de 20 TL olarak belirlenen elektrik bedelleri ile beraber geçen yıl ilan edilmiş olan trafo bazlı kampanya bedellerinin toplamından oluşan elektrik bedelini 15 Ağustos 2014 tarihine kadar ödemeleri ve 2015 yılında sayaç takmayı kabul ve taahhüt etmeleri gerekmektedir. Talep edilen bu elektrik bedeli, 2013 ve 2014 yıllarında yapılan sulamalar için geçerli olacaktır. Şu ana kadar helalleşme kampanyası kapsamında ödeme yapan çiftçiler de şartları sağlamaları halinde bu kampanyadan yararlanabilecektir. 2015 döneminde sayaç takılmasını ve sayaca müdahale etmeyeceğini kabul ve taahhüt eden çiftçilerin tükettiği elektrik bedelinin tespiti için tarımsal sulama trafolarına OSOS takılarak uzaktan okuma sistemi tesis edilecektir. OSOS sisteminin kaydettiği elektriğin yüzde 41´i aylık faturalar halinde çiftçilerden tahsil edilecektir. Aylık fatura ödemelerinin ilk ihlalinde, kampanya iptal edilmiş sayılarak elektrik kesilecek, indirimler iptal edilerek tüketilen elektrik bedellerinin tahakkuk tarihinden itibaren tüm ferileriyle işleyecek gecikme zammı dahil olmak üzere hukuki yollardan tahsili yoluna gidilecektir. DEDAŞ tarafından bedelsiz olarak takılacak ölçü sisteminin muhafazasından çiftçi sorumlu olacaktır. Sayaç takılamaması durumunda ürün, sulanan alan, kuyu derinliği su çekme mesafesi ve diğer etkenler dikkate alınarak komisyon marifetiyle belirlenecek tüketim miktarının yüzde 41´i, çiftçilerin 2015 yılında alacakları ilk tarımsal desteklemelerinden defaten veya aylık faturalar halinde 2015 yılı bedeli olarak tahsil edilecektir. Aboneliğini ve abone bilgilerini güncellemeyen çiftçiler hiçbir şekilde kampanyalardan yararlanamayacaktır. Bu kampanyaya dahil olduktan sonra kaçak veya usulsüz elektrik tüketiminin tespit edilmesi halinde; müşteriye sağlanan tüm kampanya indirimleri iptal edilip kaçak elektrik kullanım işlemi uygulanarak normal tarife üzerinden faturalandırma işlemleri yapılacak ve hukuki takip süreci başlatılacaktır. Belirtilen genişletilmiş kampanya şartlarının herhangi birinin yerine getirilmemesi veya uyulmaması halinde uygulanması söz konusu olmayacaktır".

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2014, 09:25

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER