DEDAŞ Tarımsal Sulamada 3. kampanyayı hayata geçiriyor.

DEDAŞ, bedelini ödemeyen çiftçilere enerji verilmeyeceğini duyurdu.

DEDAŞ Tarımsal Sulamada 3. kampanyayı hayata geçiriyor.

Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (Dicle EDAŞ), önümüzdeki sezonda bedelini ödemeyen çiftçilere kesinlikle enerji verilmeyeceğini duyurdu.

 

Dicle EDAŞ, daha önce 2 kez gerçekleştirdiği ‘Tarımsal Sulama Kampanyası’nı, 2015 yılı için 3. kez hayata geçiriyor. Konuyla ilgili olarak Dicle EDAŞ’tan yapılan yazılı açıklamada, daha önceki kampanyalarda elektrik enerjisi kullanım bedelinde yüzde 90’a varan oranda indirim yapıldığının altı çizilerek, "Söz konusu indirim yalnız faaliyet gösterdiğimiz illerde şirketimiz tarafından yapılmakta olup başka dağıtım şirketlerince ülkemizin diğer bölgelerinde uygulanmamaktadır’’ ifadeleri kullanıldı.

 

"YÜZDE 90’A VARAN ORANDA İNDİRİM YAPILDI"

Dicle EDAŞ tarafından kampanya ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada şunlara yer verildi:
"Şirketimiz; 2013 ve 2014 yıllarında olduğu gibi 2015 yılında da çiftçilerimizin tarımsal giderlerini azaltmak, tarımsal faaliyetleri desteklemek ve bölge ekonomisine katkı sağlamak amacıyla üçüncü defa tarımsal sulama kampanyası yapmıştır. Şirketimiz; çok büyük fedakarlığa katlanarak, değerli çiftçilerimize düzenlenen bu kampanyalar kapsamında elektrik enerjisi kullanım bedellerine yüzde 80- yüzde 90 arasında değişen oranlarda indirim yapmıştır. Özellikle şu hususu vurgulamakta yarar var; söz konusu indirim yalnız faaliyet gösterdiğimiz illerde şirketimiz tarafından yapılmakta olup başka dağıtım şirketlerince ülkemizin diğer bölgelerinde uygulanmamaktadır".

 

KAMPANYAYA KATILAN ÇİFTÇİYE CAZİP FİYAT
Dicle EDAŞ'ın faaliyet gösterdiği ve tarımsal sulamanın yoğun olduğu illerde büyük oranda kampanyaya katılım olmasına rağmen, Mardin ilindeki çiftçilerimizin önemli bir kısmının eski bedelsiz kullanma alışkanlıklarını devam ettirerek, kendileri için son derece avantajlı olan bu kampanyaya hali hazırda katılım sağlamadıkları belirtilen açıklamada, "Öncelikle Dicle EDAŞ olarak, helalleşme kampanyamıza katılarak elektrik borcunu ödeyen çiftçilerimize teşekkür eder, sonraki yıllarda düzenlenecek kampanyalara da iştirak etmeleri halinde bu çiftçilerimize cazip fiyatlarla elektrik tedarik edeceğimizi belirtmek isteriz" ifadeleri kullanıldı.

 

"KAÇAK ELEKTRİĞİN BEDELİNİ TÜM TÜRKİYE ÖDÜYOR"
Herhangi bir sulama ihtiyacı olmamasına rağmen, bazı tarımsal sulama tesislerinin hala faal olduğu ve hatta yağmur yağdığı halde boş arazilerin gereksiz bir şekilde sulandığının saptandığı belirtilen açıklamada, önemli miktarda elektrik enerjisinin israf ve heba edildiğinin tespit edildiği kaydedildi. Açıklamada, "Kamuoyunca da çok iyi bilindiği üzere; bedeli ödenmeden israf edilen veya kaçak kullanılan her bir kilowatt elektrik enerjisinin bedelini, başta bölgemizdeki sorumluluk bilinciyle hareket eden abonelerimiz olmak üzere, tüm Türkiye vatandaşları karşılamaktadır. Bedeli ödenmeden kaçak veya israf edilerek elektrik kullanılması, cezai yaptırımı olan, etik değerlerden uzak bir davranıştır. Bundan dolayı şirketimiz tarafından kaliteli ve kesintisiz elektrik enerjisinin dağıtım ve tedarik hizmetinde güçlüklerle karşılaşılmaktadır. Bu kapsamda duyarlı ve vicdan sahibi halkımızı kaçak ve aşırı israf elektrik kullanma kültürü ile mücadeleye davet ediyoruz" denildi.

 

"YENİ SEZONDA KESİNLİKLE ELEKTRİK VERİLEMEYECEK"
Dicle EDAŞ tarafından yapılan açıklamada şunlara yer verildi:
"Şirketimiz abone kayıtları ile Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) verilerinin incelenmesi neticesinde; elektrik kullanmak suretiyle tarımsal sulama yaptığı tespit edilen ve tarımsal sulamada kullandığı elektrik bedelini ödemeyen çiftçilerimize önümüzdeki sezon kesinlikle elektrik verilemeyecektir. Ayrıca geçmiş yıllarda kullanmış olduğu elektriğin bedelinin tahsili için tüm hukuki yollara başvurulacaktır.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Güncelleme Tarihi: 21 Kasım 2015, 15:03

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER