banner113

DAEŞ mülteci geçişini engelliyor

Akçakale'de mülteci geçişi kabul edilmesine rağmen DAEŞ militanları engelliyor

DAEŞ mülteci geçişini engelliyor

Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Akçakale sınırındaki Suriyelilerin Türkiye'ye kabul edilmeye başlandığını ancak terör örgütü DAEŞ'in sığınmacıları engellediğini bildirdi. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü, Akçakale sınırı yakınlarında bekleyen Suriyelilerin, geçici olarak sınır kapısından Türkiye'ye kabul edilmeye başlandığını, saat 17.15'te DAEŞ'in sınırı kapatması nedeniyle bu saate kadar yalnızca 4 ailenin Türkiye'ye kabul edilebildiğini bildirdi.

DAEŞ ENGELLİYOR

Yetkililer, dün bazı basın yayın organlarında DAEŞ terör örgütü militanlarının, Türkiye sınırında bekleyen Suriyelilerin arasında bulunduğuna ilişkin görüntülerle ilgili de şu bilgileri verdi: 

"Akçakale'nin Suriye tarafında yer alan sınır kapısı DAEŞ terör örgütü denetiminde olup, örgüt bölgeyi kontrol etmektedir. Terör örgütü mensupları, sivilleri yerleşim bölgelerine geri dönmeye zorlamak üzere, o bölgeye gelmiş ve sınır ötesinde artan güvenlik riskine karşı tedbir alan güvenlik güçlerimiz teyakkuza geçmiştir. Sınırın öbür tarafında bulunduğu için de herhangi bir müdahale imkanı söz konusu değildir. Ortaya çıkan görüntüleri, Suriye konusunda kapsamlı bir politika geliştirmekte zorlanan uluslararası toplumun acziyetinin bir yansıması olarak görüyoruz."

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2015, 19:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER