Çözüm Paketi yasalaştı!

Çözüm sürecine ilişkin Bakanlar Kurulu'na gerekli kararları almaya yetki veren kanun yasalaştı.

Çözüm Paketi yasalaştı!
Üç gün süren 6 maddelik kanun tasarısı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek kanunlaştı. Görüşmelerin son bölümüne MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de katıldı.

Kanun, çözüm süreci ile ilgili Bakanlar Kurulu’na sınırsız yetkiler verirken, bu yetki çerçevesinde görev verilen asker veya sivil tüm kamu personeline cezai sorumsuzluk getiriyor. MHP, Meclis'teki görüşmelerde düzenlemenin tamamına karşı çıkarken, CHP de 4. maddede düzenlenen 'cezai sorumsuzluk' hükmüne Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçesiyle muhalefet etti.

Yeni düzenleme, terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesi için yürütülen çözüm sürecine ilişkin atılacak adımları yasal yollarla düzenleniyor. Bu kapsamda; terörün bitmesi amacıyla yurt içi ve yurt dışındaki kişi ve kuruluşlarla görüşülecek, silahı bırakan örgüt mensuplarına sosyal ve ekonomik imkânlar sağlanacak.

Terörle mücadele kapsamında hükümet her türlü tedbir ve kararı alabilecek. Terörün sona erdirilmesi ve toplumsal bütünleşmenin güçlendirilmesine yönelik siyasi, hukuki, sosyo-ekonomik, psikolojik, kültür, insan hakları, güvenlik ve silahsızlandırma alanlarında ve bunlarla bağlantılı konularda atılabilecek adımları belirleyecek. Hükümetin gerekli görmesi halinde, yurt içindeki ve yurt dışındaki terör aktörleri dahil kişi kurum ve kuruluşlarla temas, diyalog ve benzeri çalışmalara karar verebilecek.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 10 Temmuz 2014, 19:03

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER