Çocuklar için göz tarama çağrısı

Yavuz, ilköğretim birinci sınıfa başlayan öğrencileri, göz taraması için Aile Sağlığı Merkezlerine davet etti.

Çocuklar için göz tarama çağrısı
Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, ilköğretim birinci sınıfa başlayan öğrencileri, göz taraması için Aile Sağlığı Merkezlerine davet etti.

 

Ailelere çağrıda bulunan Mardin İl Sağlık Müdürü Saffet Yavuz, ilköğretim birinci sınıf öğrencileri için görme tarama programının başladığını ve tüm öğrencileri Aile Sağlığı Merkezlerine beklediklerini söyledi.

Ülkede çocukluk çağında sık görülen sağlık sorunlarının erken tanınması ve gerekli tedavilerinin sağlanabilmesi amacıyla çeşitli tarama programlarının yürütüldüğünü belirten Yavuz, "Yenidoğan Tarama ve İşitme Tarama Programları, Gelişimsel Kalça Displazisi Tarama Programı, 0-3 ve 36-48 ay çocuklarda yürütülmekte olan Ulusal Görme Taraması Programı da bu kapsamda yürütülen çalışmalardır. Okul çağı çocuklarda sık görülen görme kusurlarına yönelik tarama programı da Ulusal Görme Tarama Programına dahil edilmiştir." dedi.

Yavuz, "Bu kapsamda her bebeğin, çocuğun taranması, tarama sonuçlarına göre bebeklerin, çocukların göz hastalıkları uzmanlarına yönlendirilmelerinin takibi ve programını izleme ve değerlendirilmesi ile sürdürülebilirliğinin sağlanması için ilde bu programın uygulayıcıları olacak olan aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarına yönelik eğitimler düzenlenmesi gerekmektedir. Ayrıca ilde görev yapan tüm göz hastalıkları, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanlarına yönelik de bilgilendirme toplantıları düzenlenmesi tarama programının etkin ve kapsamlı olması açısından önemlidir." diye konuştu

Okul çağı çocuklarında sık görülen görme kusurlarına yönelik tarama programının Ulusal Görme Tarama Programına dahil edildiğini söyleyen Yavuz, şöyle devam etti:

"Bu kapsamda ilköğretim birinci sınıfa başlayan çocuklar için görme tarama programı başlatılmış olup bu tarama aile hekimlerince görme muayenesi ve görme keskinliği olarak yapılmaktadır. Tarama sonuçlarına göre risk grubunda görülen çocuklar, göz hastalıkları uzmanlarına yönlendirilmektedir. Velilerimizi, ilköğretim birinci sınıf giden çocuklarını görme taraması yaptırmak için Aile Sağlığı Merkezlerimize davet ediyoruz." (Mehmet Aslan-İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 12 Kasım 2018, 20:56

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER