banner113

Çev-Gön Big Jump İçin Hasankeyf'te

Kızıltepe Çev-Gön Big Jump (Büyük atlama) için Hasankeyf’te

Çev-Gön Big Jump İçin Hasankeyf'te
Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği geleneksel hale gelen her yıl yapılan Hasankeyf'te Big Jump "Büyük Atlama" atlaması için bu yıl 4. yapılan etkinliğe Kızıltepe Çev-Gön yönetim kurulu başkanı Menduh Çakar ve yönetim kurulu üyeleriyle beraber afiş ve dövizlerle katılım sağladı.
 
 
 Doğa Derneği, başkanı Derya Engin öncülüğünde nehirlerin özgür akması için "Big Jump (Büyük Atlama)" adı verilen "Özgür nehirler için" sloganıyla düzenlenen büyük atlama etkinliği Hasankeyf'te düzenlendi.
 
2005 yılından bu yana dünya genelinde eş zamanlı yapılan etkinlik, Hasankeyf'te üçüncü büyük atlama etkinliği ile bu sene de devam etti. Hasankeyf'te yapılan etkinliğe Doğa Derneği, Kızıltepe Çevre Gönüllüler Derneği,Doğa Derneği, Hasankeyf Yaşatma Girişimi, Çevre aktivistleri, yöneticileri ve üyelerinin yanı sıra oradaki vatandaş katılım sağladı.
 
Hasankeyf Köprübaşı'nda birleşen çevreci ve doğacılar, "Dicle özgür aksın" , "Heskîf dîroke bila tune nebe" ve "Tarihi mirasımız Hasankeyf'e dokunma" pankartlarını açarak, Dicle Nehri'ne doğru yürüyüşe geçti.
 
'Nehirler bizim can damarımızdır'
 
Atlama etkinliğinin ardından konuşan Doğa Derneği Hasankeyf kampanya sorumlusu Derya Engin;
 
Büyük atlama ile nehirlerin yaşaması için mücadele verirken bir yandan da nehirlerin bizim için ne kadar kıymetli ve vazgeçilmez olduğunu bizzat suyu kucaklayarak hatırlamayı amaçladıklarını söyledi. Büyük atlamanın 2005 yılından bu güne kadar Avrupa'nın bir fazla aşırı ülkesinde, 2011 yılından itibaren Türkiye'de de gerçekleştirildiğini hatırlatan Engin, memleketimizde 4 il de yapılan etkinliklerin bu gün 20'nin üstünde ilde gerçekleştirildiğini anlatım etti.
 
Orada bir konuşma yapan Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Menduh Çakar;
 
Bizle Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak Bu tür doğa etkinliklerine katılım sağladığımızı belirterek, "Doğa katliamlarına ve nehirlerin özgür akmamasına karşıyız. Hasankeyf'in yok olmaması için çaba sarf ediyoruz. Toplumu duyarlı olmaya çağırıyoruz
 
Bu sese kulak veriniz herkesi duyarlı olmaya çağıyoruz. Ne olur insanlık tarihi ile oynamayın Tarihi boğmak İnsanlığı boğmakla eşdeğerdir Bizler Kızıltepe Çevre Gönüllüleri Derneği olarak Hasankeyf için her türlü fedakarlığı yapmaya hazırız. Çevre ve ekoloji ilk sloganımızdır bu konuda her zaman hazırız" diye belirti.
 
Açıklama ardından etkinlik son buldu.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2014, 02:53

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER