Çalınan 30 Tonluk Trafo Bulundu,Çalanlar Aranıyor

Mardin Kızıltepe’de kışa hazırlık yatırımları kapsamında Dicle Elektrik tarafından yerleştirilen ve Turgut Özal mahallesindeki yüzlerce eve kesintisiz elektrik sağlayacak olan 1.250 KVA gücündeki 30 tonluk trafo, sahte belgelerle çalındı.

Çalınan 30 Tonluk Trafo Bulundu,Çalanlar Aranıyor

Özel siparişle yapılan ve yapımı uzun bir zaman gerektiren trafonun çalınmasının basit bir hırsızlık olayı olmadığını değerlendiren Dicle Elektrik yönetimi, kış şartları altında vatandaşlara kesintisiz enerji sunmak üzere yapılan yatırımın engellenmesiyle elektrik şirketi kadar vatandaşların da mağdur olduğunu vurguladı. Yatırım yapmanın zorluklarına da değinen Dicle Elektrik yönetimi, yatırımların çeşitli nedenlerle engellenmeye çalışılmasını sert bir dille eleştirdiler.

 

Güvenlik güçlerinin çalışmasıyla trafo kısa süre içinde Şırnak’ın Cizre ilçesindeki TOKİ mevkiinde bulundu. Dicle Elektrik ekipleri trafonun yeniden montajı için çalışmaya başladı. Dicle Elektrik Dağıtım, trafoyu çalanlar hakkında da savcılığa suç duyurusunda bulundu.

 

30 tonluk devasa bir trafonun çalınmasının küçümsenecek bir durum olmadığının altını çizen Dicle Elektrik Dağıtım Genel Müdürü Murat Karagüzel, konuyla ilgili olarak hizmet verdikleri illerdeki yatırımlarına, şebekeye, malzemelere ve halkın enerji alabilmesi için kurulan tesislere verilen zararlardan çok rahatsız olduklarını belirtti. Turgut Özal mahallesine kesintisiz elektrik sağlayacak olan 1.250 KVA gücündeki 30 tonluk trafonun sahte belgelerle fütursuzca çalındığını kaydeden Karagüzel, trafonun özel bir ürün olduğunu, özel siparişle yapıldığını da sözlerine ekledi.

 

Hırsızların Kimlikleri Belirlendi, Polis Her Yerde Arıyor

 

Çalınan 30 ton ağırlığındaki köşk tipi trafonun bulunmasında nakliye firmasında görevli vinç operatörünün dikkatinin etkili olduğu ortaya çıktı. Alınan bilgiye göre, çalıntı trafoyu indirdiği yeri söyleyen operatör, sahte irsaliye belgesi ile gece geç saatte trafoyu yükletmek isteyenlerden şüphelenerek yükleme sırasında cep telefonu ile görüntü çekti. Bu görüntüleri inceleyerek hırsızların kimliğini belirleyen güvenlik güçleri aramalara başladı.

 

Trafo TOKİ’de mi Kullanılacaktı?

 

Dört yüzden fazla konutun elektrik ihtiyacını karşılayabilecek güçteki trafonun Cizre’de yapımı henüz tamamlanan TOKİ konutlarının yakınında bulunması, "Trafo TOKİ konutlarında mı kullanılacaktı?" sorusunu akıllara getirdi. Şüpheler, sanıklar yakalandıktan sonra alınacak ifadelerle ortaya çıkacak.

 

Güncelleme Tarihi: 24 Aralık 2017, 10:28

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER