banner113

Burası maden ocağı değil berber salonu

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde sık sık yaşanan elektrik kesintisi nedeniyle başına madencilerin taktığı feneri takarak müşterilerini tıraş eden berberin görüntüsü şaşkınlık yarattı.

Burası maden ocağı değil berber salonu
Kzıltepe ilçe merkezinde havaların soğumasıyla sık, sık kesilen elektrik kesintisi halkı mağdur etmeye devam ederken ilçe merkezinde berberlik yapan Yusuf Ahmet Neşe karanlıkta müşterilerini tıraş etmek için genellikle maden ocağında çalışan işçilerin başlarına taktığı fenerleri kullanıyor. Bu durum kimi müşterilerde şaşkınlık yaratırken kimi müşterilerin ise ustalarının icatlarından memnun olduğu görüldü.

“Başına fener takıp müşterileri tıraş ediyor”

Kızıltepe ilçe merkezinde yaklaşık 20 seneden beri berberlik yapan Ahmet Neşe, elektrik olmadığı için çaresizlikten başına fener takıp müşterilerini tıraş ettiğini söyledi. Neşe, “Maalesef elektriğimiz sürekli gidip geliyor. Gördüğünüz gibi elektrik sıkıntısı çekiyoruz. 5 dakika geliyor 2 saat gidiyor. Güç kaynağımız vardı o da bozuldu. DEDAŞ yetkilileri belki halimizi görüp ne zor şartlarda çalıştığımızı ve ne zorluklar çektiğimizi görüp belki biraz utanırlar. Bazı müşterilerimiz gündüz çalıştığı için gelemiyor gece tıraş olmaya geliyorlar. Gündüz de elektrik yok ama idare ediyoruz akşam olunca gördüğünüz gibi bu tür çarelere başvurduk. Yani çaresizlik insanın aklına her şeyi getiriyor. İlk önce telefon ışığıyla denedim baktım onun şarjı yetmiyor. Biz de çareyi bu gördüğünüz başa takılan fenerlerde bulduk. Müşterilerimizi memnun etmeye çalışıyoruz. Tabi onlarda ne kadar memnun oluyorlar onu bilmiyorum onlara sormak lazım.” diye konuştu.

Berber kardeşlerden Yusuf Neşe ise,  “Günlerden beri elektriğimiz yok ışıldaklarımızın şarjı bitti. Elektrikten de ümidimizi kestik biz de müşterilerimizi tıraş etmek için çareyi başa takılan fenerlerde bulduk sürekli baktığımız yeri anlattığı için daha güzel görüp müşterilerimizi tıraş ediyoruz ama onun da şarjı bizi nereye kadar götürür bilemiyorum ama herhalde şarjı bitmek üzere” diyerek çaresizliğini dile getirdi.

Memur oldukları için hafta sonları tıraş olduklarını söyleyen müşterilerden Mehmet Can, “Ben sürekli burada tıraş oluyorum. Memur olduğumuz için genelde hafta sonları tıraş olmaya fırsat buluyorum. Bu akşam da tıraş olmaya geldik. Berberde de elektrik yok. Berberim güzel bir icat bulmuş başına taktığı fenerin şarjı bitmek üzere bir yerimi kesmesinden korkuyorum inşallah şarjı bitmeden önce tıraşım biter de bir yerim kesilmez. Malumunuz Kızıltepe’nin hali aylardan beri elektrik sıkıntısını çekiyoruz. Mahallede şalterimiz yandı 6 günden beri elektriğimiz yoktu. Mahalleli olarak kendi aramızda bin 700 liraya şalter aldık. Aynı gün yandı. Mahalleli mecbur değil ki her gün şalter alsın DEDAŞ’ın aklı başındaki kişiler buna bir el atsın bir çözüm üretsinler. Yetkililerin bir an önce elektrik sorununa çare bulmaları lazım.” diyerek serzenişte bulundu.

Pazar günleri berberler kapalı olduğu için Cumartesi günleri fırsat bulduğunu söyleyen müşterilerden İsmail Boran ise, “Memur olduğumuz için hafta içi fırsatımız olmuyor ancak hafta sonu tıraş olma fırsatını buluyorum. İlçemizde berberler Pazar günü kapalı olduğu için ancak Cumartesi günü tıraş olabiliyorum. Berbere geldik. Malum Kızıltepe’nin her günkü hali berberde de elektrik yok berberimiz güzel bir icat bulmuş başına taktığı fenerle müşterileri tıraş ediyor. Berberlerde ilk defa böyle bir şey görüyorum. İlk önce maden ocağına geldiğimi zannettim biraz şaşırdım. Çünkü genelde maden ocağında çalışan kardeşlerimizde başa takılan fenerleri görüyorduk. Ama bakıyoruz. Berberimiz güzel bir şey düşünmüş Ama herhalde şarjı bitmek üzere herhalde bu gidişle tıraş olamayacağım başka bir güne kaldık.” diye dert yandı.

Tıraş olan başka bir müşteri de yaşanan elektrik sorununa tepki göstererek, “2015 Türkiye’si düştüğümüz hale bak” diyerek tepkisini dile getirdi.  (Mehmet Aslan - İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 18 Ocak 2015, 23:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER