banner113

Başbakan Davutoğlu'dan Esnafı Sevindirecek Haber

Başbakan Ahmet Davutoğlu TESKOMB programında yüzbinlerce esnafa müjdeler verdi.

Başbakan Davutoğlu'dan Esnafı Sevindirecek Haber

Başbakan Ahmet Davutoğlu Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri Birlikleri Merkez Birliği'nin (TESKOMB) düzenlediği (Yeni Türkiye Buluşması) programında konuştu.

Esnaf ve sanatkarların önemine değinen Başbakan Davutoğlu, esnafların uzun zamandan beri beklediği belli konularda ardı ardına müjde verdi.

Esnafların her zaman yanında olacaklarını ve 2002'de kredi kullanan esnaf sayısının 60 binlerden gelinen noktada toplamda 1 milyonu aşmış durumda olduğunu söyleyen Davutoğlu, ''Hortumlanan bankalar dönemi bitti. AK Parti döneminde esnafımız rahat etti. Esnafımız bankalardan kredi çektikçe ekonomimiz daha da bereketlendi.'' diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, esnaflara yönelik kredilerin açılması talimatını verdiğini belirterek esnafa yönelik şu müjdeleri verdi;

- Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklerde iş yapanlara faizsiz kredi verilecek.

- 3 yıllık ustalık belgesi olup işyeri açacak kişilere de faizsiz kredi verilecek.

- 600 milyon TL olan Halkbankası kredileri 150 milyon TL arttırılarak 750 milyon TL'ye çıkartılacak.

- Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkındaki Kanun'da süreç tamamlandı. Esnaf ve kültürün devamı için ne tedbir alınması gerekiyor ise aldık ve kanuna ekledik. Sizi büyüyen yapılar karşısında ezdirmeyeceğiz. Bu çerçevede AVM kriterlerini değiştirdik. Her AVM'de yüzde 5 pay ayırma zorunluluğu getirdik. Kaybolmaya yüz tutmuş mesleklere ise bin 3 oranında pay zorunluluğu getirdik. Buralarda kiralarda rayiç bedelin 4/1'i oranında olacak.

- Ardı ardına yapılan indirimlere de düzenleme getiriyoruz.

- Çalışma saatleri konusu da kanuna eklendi. Bütün esnaf ve sanatkar odaları alışveriş günleri yapacak.

- Ustalık belgesi ile ilgili gerekli düzenlemeler yapılacak.

- KOBİ'lere G-20'de özel bir gündem ayırdık. KOBİ'ler üzerinden tanıtım yapılacak. Esnaf ve Sanatkarların kültürü tüm dünyaya tanıtılacak.

www.habervaktim.com

Güncelleme Tarihi: 14 Ocak 2015, 13:29

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER