banner113

Akdeniz'de hangi ülkenin ne kadar savaş gemisi var?

Dünyanın siyasi anlamda en sıcak bölgesi Akdeniz'de bir çok ülkenin savaş gemisi bulunuyor. En fazla gemi ise Ruslar'da.

Akdeniz'de hangi ülkenin ne kadar savaş gemisi var?
Suriye açıklarında ve Kıbrıs'ın güneyinde savaş gemileri ve denizaltılar mevzilendi. Bölgede 8'i Ruslara ait olmak üzere 22 savaş gemisi var. 6 Amerikan, 3 Fransız, 2 İngiliz, Kanada, İsrail ve Türk savaş gemileri seyir halinde. Beşar Esad karşıtları ile Şam destekçisi ülkelere ait gemilerin görüntüsü savaş bölgesini aratmıyor.

BÖLGE BARUT FIÇISINA DÖNDÜ

Türkiye Gazetesi'nden Hayrettin Turan'ın haberine göre, Akdeniz'e son 5 gün içinde akın eden çeşitli ülkelerin savaş gemileriyle bölge bir anda barut fıçısına döndü. Suriye açıklarında ve Kıbrıs adasının güneyinde birçok ülkenin savaş gemileri ve denizaltıları hazır bir şekilde mevzilendirildi. Bu bölgede 8'i Ruslara ait olmak üzere 22 savaş gemisi mevzilendirilmiş durumda... 6 Amerikan, 3 Fransız, 2 İngiliz, Kanada, İsrail ve Türk savaş gemileri de seyir halinde bulunuyor. Suriye sebebiyle bölgede bir savaş sahnesini andıran gemilerin görüntüleri, uluslararası camianın Orta Doğu'daki gelişmelere büyük önem verdiğinin bir göstergesi olarak değerlendiriliyor.

UZMANLAR UYARIYOR

Uzmanlar, Suriye meselesinde birbirinden tamamen farklı politikaları bulunan ülkelere ait savaş gemilerinin Akdeniz'de varlık göstermesinin, bölgede büyük bir endişe kaynağı olduğunu, çünkü muhtemel bir askerî müdahale durumunda neler olacağının tahmin edilemediğini belirtiyor. Bölgede bulunan ABD'nin Abraham Lincoln gemisi, 80 uçak kapasiteli. 5 bin 600 mürettebatı bulunan dev geminin yanında, Fransızların Charles De Gaulle isimli savaş gemisi de dikkat çekiyor. Rusların dev savaş gemisine ise 200 askerin yer aldığı fırkateynler eşlik ediyor. Bu arada ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, Suriye'de yaşanan kriz ve bundan sonra atılacak adımlar konusunda bugün Türkiye'ye gelerek Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile ikili temaslarda bulunacak. Türkiye ve ABD, Suriye meselesinde İran, Çin ve Rusya eksenine karşı neleri ortaya koyup nelerden vazgeçebilecekleri hakkında değerlendirme yapacak.habervaktim

Güncelleme Tarihi: 12 Ağustos 2012, 02:12
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER