VE BEKLENEN KİTAP ÇIKTI.

1974 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğan Lokman Kurtay, Mersin Üniversitesi Tarih bölümü mezunudur. Kurtay`ın, ilk kitabı "Bellek ve Ölüm", Zîbeq yayınları tarafından 2012 yılında yayımlanarak okuyucuyla buluştu.

VE BEKLENEN KİTAP ÇIKTI.

 1974 yılında Mardin’in Kızıltepe ilçesinde doğan Lokman Kurtay, Mersin Üniversitesi Tarih bölümü mezunudur. Kurtay`ın, ilk kitabı "Bellek ve Ölüm", Zîbeq yayınları tarafından 2012 yılında yayımlanarak okuyucuyla buluştu.

Ölüm, cinnet, intihar ve yalnızlık gibi iç unsurlar şairin en çok dikkat çektiği temalar arasında yer almaktadır. Modern dünyanın mutsuz bireylerinin pesimist yaklaşım ve söylemleri de şairin şiirsel söyleminde aynı ölçüde kendine yer bulmaktadır. Şair, toplumsal yapıyı derinden etkileyen sosyal travmaları kendi politik süzgecinden geçirerek çeşitli olgular karşısındaki tutumunu evrensellik çerçevesinde sunmaya gayret göstermektedir. Şair, kimi zaman dilin normal mantık sınırlarının dışına taşmakta ve kelimelere yepyeni, özgün anlamlar yüklemektedir.

Bir şair olarak Kurtay, okuyucuyu düşünmeye sevk eder. Şiiri adeta bir beyin fırtınası ve imgeler savaşı alanı olarak kurgular. Bütün öğeleri buna göre seçer ve dizayn eder. Bu açıdan, şiirlerin altyapısının felsefi ve psikolojik bir örgüyle temellendirildiği görülür.

Son dönem şiir sanatının önemli isimleri arasına girmeye aday olan şairin en özgün tarafı "aykırı" bir üsluba sahip olmasıdır. Kitabın girişinde, “Yatağımın kenarında ölü sözcükler buldum” diye başlayan yazarın kendi ifadelerinden küçük bir seçki yaparsak; Ölüme övgüler yağdırıp, en kötücül, en ölümcül, en derin yalnızlıkları acının kırbacıyla yüzlere şaklatması, sahte ve yapmacık benliklere meydan okuyan bir tavırla yaşama karşı öfke kusması… gibi hayal ve imgeleri, şairin ne denli özgün ve ne denli aykırı bir söylemi şiir dünyamıza kazandırmaya aday olduğunu ortaya koyar.

www.mardintime.com ailesi olarak Şiir ve Yazar Lokman Kurtay kardeşimizi tebrik eder öbür çalışmaların da başarılar dileriz.

Güncelleme Tarihi: 01 Mayıs 2012, 16:08
YORUM EKLE
YORUMLAR
derya
derya - 10 yıl Önce

gerçek=lokman kurtay (işte benim hocam ve farkı )

Şeyhmus Gökçen
Şeyhmus Gökçen - 9 yıl Önce

Atatürk lisesi'nin gelmiş geçmiş en değişik en baba öğretmen. Sizinle diğer öğretmenlerimizden daha çok Gurur duyuyoruz iy. Ki varsın Lokman Kurtay

SIRADAKİ HABER