banner113

Süleyman Demirel Ortaokulu Bölge Şampiyonu Oldu.

Süleyman Demirel ortaokulu,Bocce spor dalında bölge şampiyonu oldu.

Süleyman Demirel Ortaokulu Bölge Şampiyonu Oldu.
Spor Genel Müdürlüğü ve Milli Eğitim Bakanlığı ile birlikte organize edilen 2014 – 2015 Eğitim ve Öğretim yılı Gençler, Yıldızlar ve Küçükler Kız – Erkek Bocce Grup Müsabakaları tamamlandı. Türkiye Finallerine katılacak takımların belirlendiği bölge müsabakaları 4 farklı ilde yapıldı. Adıyaman Eğri Çayı Bocce oyun alanında büyük bir heyecanla 4 gün süren Bocce grup müsabakalarına 19 farklı ilden bay ve bayan olmak üzere 102 takım, toplam 612 sporcu, antrenör ve idareci katıldı. Müsabakalar sonucu İlimizi temsilen katılan Süleyman Demirel ortaokulu Küçük Erkeklerde, Bağrıbütün Ortaokulu Küçük Kızlarda ve Toki Ortaokulu ise Yıldız erkeklerde bölge şampiyonu olarak 17-20 Nisanda Mersinde Yapılacak olan Türkiye Finallerine katılmaya hak kazandılar.
Adıyamanda yapılan bölge Finallerinde tüm maçlarını kazanan tek takım olan Süleyman Demirel Ortaokulu Müdürü Faysal ERCAN ; İlimizi en iyi şekilde temsil ederek şampiyon olarak dönmek istiyoruz diyerek bizden desteğini esirgemeyen Kaymakamımız Sayın Erdoğan Turan ERMİŞ ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz M.Sabahattin GENÇ’e teşekkür etti.

Bocce, bir spor dalı. Bu sporun kökeninin Anadolu'ya dayandığı ve MÖ 5000 yıllarında oynandığı tahmin edilmektedir. İlk çıktığı yıllarda cilalanmış kaya parçalarıyla oynanan oyun, günümüzde tamamen yuvarlak ve sentetik malzemelerden yapılmış toplarla oynanmaktadır. Bugünkü şekliyle, ilk kez Romalılar tarafından oynanmış ve "bocce" adını da Romalılardan almıştır. En eski spor dallarından birisi olarak kabul edilmektedir.

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2015, 15:35

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER