banner113

Şampiyon Kızıltepe Fıratspor

Bal ligi Plaf Off maçında Kızıltepe Temsilcisi Fıratspor rakibi Mardinspor'u eledi.

Şampiyon Kızıltepe Fıratspor
Mardin Spor ile Play off maçına çıkan Kızıltepe Fırat spor rakibini yenerek önümüzdeki sezon Bölgesel Amatör Lig de (BAL) oynamaya hak kazandı.
Mardin Amatör ligini Şampiyon olarak kapatan Kızıltepe Fırat spor Futbol takımı BAL liginde oynamak için Mardin spor futbol takımı ile final maçı oynadı. Normal süresi 2-2 biten maçta uzatmalarda gol gelmeyince penaltılar finalist takımı belirledi.
Mardin ilinin deplasmanlı Bölgesel Amatör Liginde tek takımla temsil hakkı olması nedeniyle BAL liginde mücadele eden Mardin Spor ile BAL liginde oynama hakkı kazanan Kızıltepe Fırat spor Mardin şehir stadında karşı karşıya geldi. Kazanan takımın Mardin’i BAL liginde temsil edeceği final maçına iki taraf seyircisi yoğun ilgi gösterirken dostça başlayan maç maçın sonlarında ve maç bitiminde gerginliklerin yaşanmasına yol açtı.
Maçtan önce BAL ligi şampiyonluğu nedeniyle Kızıltepe Fırat spor Futbol takımına Mardin Amatör spor kulupleri başkanı (ASKF) Doğan Ağalday tarafından Şampiyonluk kupası verildi.
Maça daha istekli başlayan Kızıltepe ekibi Mardin spor’un dengeyi sağlamaya başladığı dakikalarda golü buldu. Maçın 22. dakikasında ceza sahasında yaşanan pozisyonda kaleye giden topa çizgi üzerinde elini uzatarak golü engelleyen Mardin spor futbolcusu Levent’e hakem Kırmızı kartla oyun dışı bırakarak penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunda topu ve kaleciyi ayrı köşelere gönderen Kızıltepe Fırat spor kaptanı Mustafa takımını 1-0 öne geçirdi.
10 kişi kalan rakibi karşısında galibiyetini koruyamayan Kızıltepe ekibi 35. dakikada ceza sahasına ortalanan topa iyi yükselen Abdulla’ın gölü ile skoru 1-1’e gelirken ilk 45 dk da bu skorla sona erdi.
Rakibinin bir kişi eksik oynamasını avantaja çevirmek için 2. yarıya başlayan Kızıltepe ekibi devre ye golle başladı. 47. dakikada kullanılan kornerde Mardin spor futbolcusu Uğur’un ters vuruşu ağlarla buluşurken Fıratspor yeniden öne geçerek skoru 2-1’e getirdi.
Mardinspor’un baskı kurmaya çalışmasıyla kontrataklar bulan Kızıltepe ekibi gol vuruşlarında beceri sağlayamazken 5 Dakika uzatılan maçın ilk uzatma dakikasında 90+1 de kullanılan serbest vuruşta ceza sahasında topa elle oynanması nedeniyle hakem bir kez daha penaltı noktasını gösterirken penaltıya sebep olan M.Can Yiğit ise sarı kart gördü. Topun başına gelen Serdar topu ağlara gönderip skoru 2-2’ye taşırken kalan uzatma dakikalarda gol olmayınca maç yarım saat uzatmaya gitti.
15’er dakikalık 2 devre olarak oynanan uzatmalarda da rakipler net pozisyonlar bulmazken maç uzatmalarla birlikte 2-2 sona erdi. Maçın 120 dakikasında galip gelen taraf olmayınca maçta penaltı atışları ile finalistin belirlenmesi için futbolcular topun başına geçti.
BAL liginde oynama hakkını elde etmek için yapılan penaltı atışlarında ilk penaltıları gole çeviren her iki takımda Mardinspor ikinci penaltıyı kaçıran Kızıltepe ekibine karşı avantaj elde etme fırsatını topu dışarı göndererek ve 3. penaltıyı da kaleciye teslim edrerek kaybedince Fıratspor 3. ve 4. penaltıları gole çevirerek rakibini eleyip bir üst tur olan BAL liginde mücadele etme hakkı kazandı.
Normal süresi 2-2 biten ve son penaltılarda rakibini 3-1 ile geçen Kızıltepe Fırat spor şampiyonluğunu seyircisine koşarak birlikte kutlarken, sezon başından bu yana takıma destek veren Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e futbolcular ve seyirciler büyük tezahüratta bulundu.
Futbolcuları tebrik etmek için sahaya inen İlçe kaymakamı Ermiş’ futbolcular omuzlara alarak sahada taşırken Tribünde de futbol severler kendisini alkışlayıp sloganlar ile teşekkür ettiler.
Bir çok kurum müdürü, Oda başkanları, STK temsilcileri, muhtar ve Kızıltepe’ye gönül vermiş çeşitli şahısları ile sahada futbolcular ile bir araya gelen Kaymakam Ermiş, Bu başarının sadece bir basamak olduğunu asıl hedefin 3.lig ve daha üst ligler olduğunu belirterek, Kızıltepenin Süper ligde oynayan Akhisar ilçesinden eksiği olmadığını söyledi.
Maç bitimi ve kutlamaların ardından Mardin Amatör spor kulüpleri başkanı (ASKF) Doğan Ağalday Amatör Spor Haftası nedeniyle Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş’e Amatör spora katkılarından dolayı teşekkür plaketi verdi.

Güncelleme Tarihi: 05 Nisan 2015, 22:50

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER