Mardinli Tuana Satrançta Türkiye Birincisi Oldu

Antalya’da, düzenlenen 2020 Türkiye Satranç Şampiyonasında 7-9-11-13-15 ve 17 yaş kategorilerinde düzenlenen şampiyonada Mardinli 8 yaşındaki Tuana Abak Türkiye birincisi olurken 4 sporcu ilk beşe girdi.

Mardinli Tuana Satrançta Türkiye Birincisi Oldu

18-25 Ocak tarihleri arasında düzenlenen 2020 Türkiye Satranç Şampiyonasında “Türkiye Küçükler, Yıldızlar ve Emektarlar Satranç Şampiyonaları”, 26 kategoride 7’den 77’e 2 bin 557 sporcunun katılımıyla tamamlandı.

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun açılışını yaptığı Türkiye Küçükler, Yıldızlar, Emektarlar Satranç Şampiyonasına TSF Başkanı Gülkız Tulay ile yönetim kurulu üyeleri ile 81 ilden temsilciler, sporcular ile satranç severler katıldı.

 

2020 yılının ilk Şampiyonasında daha önceki bir çok turnuvada Mardine Türkiye birinciliği kazandıran Mardinli Tuana Abak bu turnuvada da 8 yaş kızlarda Türkiye birinciliğini kazanarak Mardin'in gururu olurken 7 yaş kızlarda Türkiye 3. Elif Didin ve 7 yaş genel kategorisinde 5. İbrahim Halil Doğru 6. İse Şehmus Bedran Vural dereceye girerek Mardin’e 4 milli sporcu ve 2 kupa kazandırmış oldular.

Türkiye Satranç Federasyonu Mardin il temsilcisi Av.Nazan Kaya, Mardin olarak son dönemde bir çok birinciliği Mardine’e getirmeyi başardıklarını belirterek bunda emeği geçen satranç eğitimcileri ile sporcuları ve ailelerine teşekkür ederek tebrik ederken, Desteklerini esirgemeyen Mardin Valisi/Büyükşehir belediye başkan vekili Mustafa Yaman, Kızıltepe Kaymakamı/Belediye başkan vekili Hüseyin Çam, İl gençlik ve spor müdürü Hadi Çomaktekin, Kızıltepe Halk Eğitim Merkezi müdürü A.Kadir Gümüş, Satranç antrenörü A.Kadir Abak ile sporcu ve ailelerine teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Şubat 2020, 16:17

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER