banner113

Mardin’den 9. Yaz Spor Oyunlarında Büyük Başarı

Sporcularımız, Masa tenisinde Atıcılık dışında ilk defa yaz spor oyunlarinda 1 altin madalya aldı. Atletizm 1500m kosuda bronz, Atıcılık ta takim halimde gümüş, ferdide bronz madalya aldi.

Mardin’den 9. Yaz Spor Oyunlarında Büyük Başarı

Malatya'da yapılan 9. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Yaz Spor Oyunları kapsamında düzenlenen masa tenisinde müsabakalarında Mardinli sporcularımız altın madalyaylan döndü. Doğu ve Güneydoğu Anadolu 9. Yaz Spor Oyunları 27 Ağustos-02 Eylül tarihleri arasında Malatya'da yapıldı.

12 branşta gerçekleştirilen Oyunlara 23 ilden 920 kız, bin 656 erkek olmak üzere 2 bin 576 sporcu ve 483 antrenör katıldı. 2013 Yaz Spor Oyunları Mardin’in ev sahipliğinde yapılmıştı.Oynanan oyunlar, Atletizm( Yüksek Atlama, Uzun Atlama, Gülle Atma,100 metre, 100 metre engelli, 800 metre ve 4 X100 bayrak, 3000 metre koşu ve Yol Koşusu) Atıcılık, Badminton, Masa Tenisi, Basketbol, Judo, Güreş, Taekwondo, Hentbol, Voleybol, İşitme Engelli Futbol ve Yüzme (50 metre Kelebek, Sırtüstü, Kurbağalama, Serbest -100 metre Kelebek, Sırtüstü, Kurbağalama, Serbest, 200 metre karışık, 400 metre karışık) gibi 12 farklı branşta, 8 ayrı tesiste yapıldı.

Mardin’den sporcularımızın da katıldığı,Ardahan, Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Hakkari, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van illerinden katılan sporcular 9. Yaz Spor Oyunlarında madalya mücadelesi verdi.

 

Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu Oyunlarla ilgili şu açıklamalarda bulundu.

 

“Yaz Spor Oyunlarında En Büyük Basarıyı bu yıl yakaladık. Burada izlediğimiz yöntemin doğru olduğunu gösteriyor .Doğal olarak her sene daha iyi hazırlanarak basarılarımıza başarı katmak istiyoruz.Atletizm 1500m kosuda bronz, Atıcılık ta takim halimde gümüş, ferdide bronz madalya aldık. Masa tenisinde ise malatya ve Gaziantep gibi güçlü takımları gecerek Atıcılık dışında ilk defa yaz spor oyunlarında 1 altın madalya aldık. Mardin olarak daha büyük basarılara imza atacak potansiyele sahibiz. Emegi gecen antrenörlerimizi ve sporcularımızı tebrik ediyorum”dedi.

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2014, 13:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER