banner113

Mardin Süper Lig’de Kalmak İstiyor

Mardin Atletizm Spor Kulübü 2015-2016 sezonu Büyük Erkekler Turcell Puanlı Atletizm Süper lig yarışmaları 1-2 Eylül 2016 tarihinde Ankara ilinde yapılacaktır.

 Mardin Süper Lig’de Kalmak İstiyor

Süper Lig yarışmalarına Mardin Atletizm Spor Kulübü kafilesi Perşembe günü hareket ederek Cuma günü kampa gireceklerini ve son yarışmada mevcut ilk kademe sonuçlarına göre bu avantajımızı kullanmak istediklerini dile getiren Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura hedefimiz Ligde kalmak olduğunu dile getirdi.

Kulübümüz 6 yıl mücadele ettiği Büyük Erkekler Puanlı Atletizm 1 ligin ’den Turcell Süper ligine Üsküdar Belediyesi ile birlikte 2014-2015 sezonunda yükseldi. Güneydoğu Anadolu Bölgesinden Türk Atletizm tarihinde ilk defa Güneydoğu’dan bir kulüp Süper Lige yükselme başarısını yakalayan Doğunun Atletizm ’de Süper ligdeki tek temsilcisi oldu. Alt yapıda ’da bu yıl sadece Atletizm ’de toplam 9 takımla liglere katıldıklarını dile getiren Cura Atletizm ‘de Türkiye’de sayılı Kulüpler arasına girdiklerini dile getirdi.

Alt Yapıda Katıldığımız Ligler

1-Bölgesel Lig Küçük Kızlar 2-Bölgesel Lig Küçük Erkekler 3-Bölgesel Lig Yıldız Kızlar

4-Bölgesel Lig Yıldız Erkekler 5-Minikler Taf Ligi Kızlar 6-Minikler Taf Ligi Erkekler

7-Kros Ligi Genç Erkekler 8-Büyük Erkekler Kros Ligi 9-Turcell Süper Ligi Büyük Erkekler

Süper ligin İlk etabı 23-24 Mayıs 2016 tarihleri arasında Mersin ilinde yapıldı. Mersin ilinde Fenerbahçe Spor Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü ve Enka Spor Kulübü ve Belediyelerin spor kulüplerin ’den oluşan ligde Türkiye’nin Marka kulübü olan Mardin Atletizm Spor Kulübü 2008 yılından beri Türk atletizmine önemli katkılar sunan yıldızlar yetiştiren ve başarılı sonuçlar alarak İlimizi Uluslararası alanda ve alt yapıda Genç ve çocuklara destek vererek önemli hizmetleri İlimize kazandırarak, başarılı bir şekilde Mardin ilimizi temsil etmektedir. Süper Lig yarışmaları Ulusal kanallarda naklen yayınlandı. Mardin ilimizi yarışmalarda aldığımız güzel sonuçlar ile takımımızı ezdirmediklerini dile getiren Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura Süper Lige renk kattıklarını bu başarımız Mardin’in tanıtımı için önemli bir katkı sunduklarını dile getirdi. Kulübümüzün Süper Lig’de tek hedefinin Lig’de kalmak olduğunu bu doğrultuda çalışmalar yaptığını dile getirdi.

SÜPER LİG PUAN DURUMU

1-ENKA SPOR KULÜBÜ 151 PUAN

2-FENERBAHÇE SPOR KULÜBÜ 141 PUAN

3-GALATASARAY SPOR KULÜBÜ 103 PUAN

4-TSK SPOR GÜCÜ 81 PUAN

5-MERSİN MESKİ SPOR KULÜBÜ 79 PUAN

6-MARDİN ATLETİZM SPOR KULÜBÜ 66 PUAN

7-ÜSKÜDAR BELEDİYESİ 48 PUAN

8-KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ 45 PUAN

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2016, 12:43

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER