banner113

Mardin Gençlik Merkezi “SEYYAH –Bizim İller” projesini gerçekleştirdi.

15 Şubat - 8 Haziran tarihleri arasında Bakanlığımız tarafından uygulanan “SEYYAH –Bizim İller” projesi gerçekleşti.

Mardin Gençlik Merkezi “SEYYAH –Bizim İller” projesini gerçekleştirdi.

Mardin Gençlik Merkezi yapılan açıklamada;

15 Şubat - 8 Haziran tarihleri arasında Bakanlığımız tarafından uygulanan  “SEYYAH –Bizim İller” projesi kapsamında ilimizden Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinde, ilçe ve köylerimizden İl merkezimize ve Midyat ilçemize milli, manevi ve kültürel değerlerimizi tanımak üzere 60 (altmış)  otobüs seferi gerçekleştirdik. Geziler esnasında ilimizdeki çeşitli kamu kuruluşu ve sosyal toplum kuruluşlarıyla işbirliği yaptık. Mardin de faaliyet gösteren; Çatom, Anadolu Gençlik Vakfı, liseler, ortaokullar, Artuklu Üniversite Öğrenci toplulukları, Gençlik Dernekleri, İl Gençlik Konseyi üyeleri,  Kyk yurdu, liseler ve ortaokullar gibi kuruluşlardan gençleri gezdirdik. Özellikle kırsal kesimdeki gençlerimize öncelik verdiğimiz projede Mardin ilinin on (10) ilçesini bu gezilerden faydalandırmaya çalıştık. Geziler esnasında hayatında ilk defa bir lokanta yemek yiyen, hayatında ilk defa otobüse binen ve hayatında ilk defa bir lokanta yemek yiyen gençlere ulaşabilmek bizleri mutlu etmiştir. Bu proje kapsamında emeği geçen ve sahada gençlerle birlikte olan Gençlik Liderlerimize teşekkür ederiz.

   Proje esnasında Gençlik Ve Spor Bakanlığının bütün proje ve etkinlikleri hakkında gençler bilgilendirildi. Gençlik Hizmetleri Ve Spor Müdürlüğü, Gençlik Merkezimiz gezdirildi. Mardin olarak toplamda 2580 gencimiz bu projeden faydalandırılmıştır.

İl Müdürümüz Sn. Mustafa KUZU “ Gençlerimiz ülkemizin doğal güzelliklerini görmeleri, muhteşem tarihini ve kültürel değerlerini öğrenmeleri, medeniyetimizi tanımaları ve öğrenmeleri için düzenlenen gezilerde Mardin İl, İlçe ve köyleri dahil 2580 gencimizi gezdirdik. Gençlerimiz gezdikçe bilgi birikimi, iletişim gücü ve sosyal iletişim becerileri genişler. İlimizde ilçe ve köylerimizde il dışına İl merkezine çıkmamış çok sayıda gencimize ulaşıp geziler düzenledik ve geziler kapsamında gençlerimiz Ülkemizin ve ilimizin güzelliklerini görüp tanıma ve akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağladık.” İfadelerinde bulundu.

Güncelleme Tarihi: 07 Haziran 2014, 11:40

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER