Mardin' de Şehirler ve Kültürler Gezisi Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından hayata geçirilen "Şehirler ve Kültürler Gezisi" projesi devam ediyor.

Mardin' de Şehirler ve Kültürler Gezisi Projesi

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Gençlerin sosyal çevre edinme, tarihi ve kültürel mekanları görme, geçmişini yad edip hatırlaması amacıyla düzenlediği "Şehirler ve Kültürler" Projesi devam ediyor.

          
Mardin Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Kuzu projeylen ilgili şu açıklamalarda bulundu." Bu kapsamda ilimizden Adana ve Kayseri illerimize Genç kız grupları gönderdik. Proje kapsamında, aynı zamanda ev sahibi il olduğumuzdan, Adana, Mersin ve Kayseri illerinden gelen genç kız gruplarını, Kredi Yurtlar Kurumu'nun yurdunda ağırladık.

            İlimize gelen gençlerin, tarihi ve kültürel değerlerimizi öğrenmesi, Mardin ilinin tarihi mekanlarını görmesi, çok dilli ve çok dinli kültürümüzü yerinde görmesi, ilimiz hakkında olumlu fikir sahibi olması için programın uygulanabilir bir şekilde yapılmasını sağladık.

            Gezinin ilk günü Tarihi Mardin'de gezen gençler, Kasımiye Medresesi, Ulu Camii, Kırklar Kilisesi, Sabancı Kent Müzesi, Hatuniye Medresesi, Dara Antik Kenti görme fırsatı buldular.  Birinci günün akşamında, Bakanlığımız madde bağımlılığı ile ilgili etkinlik yapılması isteği doğrultusunda, Halk sağlığı Müdürlüğü'nden gelen uzman tarafından seminer etkinliği düzenlendi.

            Gezinin ikinci günü Midyat ilçemize giden gençler, Mor Gabriel Manastırı, Gelüşke Hanı, Midyat Konuk Evi ve Gümüşçüler Çarşısı gibi tarihi mekanları gezdiler. İkinci günün akşamında gençlerimize açık hava film gösterimi etkinliği yapıldı"dedi.


Güncelleme Tarihi: 08 Ağustos 2014, 20:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER