banner113

Mardin Atletizm Takımı Mardin Süper Lig’te

Çankırı’da düzenlenen Spor Toto Puanlı Atletizm Birinci Lig yarışmalarında Mardin ilimizi Mardin Atletizm Spor Kulübü temsil etti.

Mardin Atletizm  Takımı Mardin Süper Lig’te

Birinci Ligde 97 puan toplayarak Türkcell Süper ligine yükselme başarısını gösterdi.

  Bu başarıyla Güneydoğu Anadolu Bölgesinden ilk defa bir takım Süper Lige yükselmesi nedeniyle tarihi bir başarı olduğunu; Türkiye Atletizm Federasyonu İnternet siteleri ve bazı spor sitelerinde ilk haber olarak spor kamuoyuna ilan edildi.

Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura ; “Spor Toto Birinci Ligine yaklaşık 7 yıldır katılıyoruz. Sezon başında yaptığımız hazırlıklar ve kamplar neticesinde Eskişehir’de ön elemeye katıldık. Ön elemeye katılan 12 takım arasından 2 olarak finallere kalma başarısını gösterdik. Finaller Çankırı ilinde 29-30 Ağustos 2015 tarihleri arasında yapıldı. Yarışmalara Finale kalan 7 takım ile kıyasıya bir yarışma ve mücadele sonucunda Mardin Atletizm Spor Kulübü ile Üsküdar Belediyesi topladığımız aynı puan olan 97 puanlar ile Süper Lige yükselmiş olduk.”

 Mardin Atletizm spor kulübü alt yapıda ’da ciddi anlamda Mardin ilimizde çalışmalar yaptığını dile getiren Kulüp Başkanı Cura 2008 yılında dönemin Valisi Mehmet Kılıçlar ‘ın desteğiyle kurulan ve alt yapısına bugüne kadar yaklaşık İl ilçe ve köylerde yaptığı çalışmalar ile toplam 500 sporcuyu Atletizm ile tanıştırdığını ve bunların arasından 18 öğrencimiz BESYO bölümünü kazandığını, aynı zamanda Kulübümüzün yetiştirdiği ve halen kulübümüz adına yarışan Midyat yol başı köyünden Musa İşler geçen yıl Gençler kategorisinde İtalya’da düzenlenen Dünya Şampiyonasında Ülkemize altın madalya kazandırdı. Kulübümüzün spora başlattığı ve 5 yıl emek harcadığı kulübümüzden farklı kulüplere transfer olan bazı sporcularımızda Mili takıma seçilme başarısını kulübümüzün önemli emeği ve desteği oldu. Kulübümüz il içinde farklı okullarda bulunan sporcularımız için hazırladığımız okulların kros ve puanlı atletizm takımlarını okul Beden Eğitimi Öğretmenleri ile iş birliği yaparak 2014-2015 Eğitim Öğretim yılında düzenlenen yarışmalarda toplam 64 Madalya sporcularımız kazandı. Kulübümüz bölgesel ligde alt yapıda bayan erkeklerde 4 takım ile 2014-2015 sezonunda katılmıştır.

Mardin Atletizm Spor Kulübü Türkcell Süper Liginde Fenerbahçe, Galatasaray ve Enka spor gibi köklü kulüplerle birlikte yarışacak.  

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2015, 18:31

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER