Kızıltepe Takımları Kendi Evinde Farklı Kazandılar

Kızıltepe 1946 Spor Sezonu Farklı Açtı: 8 – 0----Kızıltepe Belediyespor Rakibini Rahat Geçti: 5-2

Kızıltepe Takımları Kendi Evinde Farklı Kazandılar


Mardin 1. Amatör Liginde sezonun ilk maçı Kızıltepe 1946 ile 1969 Merdin spor maçı arasında oynanan lig müsabakası ile start aldı.

 

Mardin 1. Amatör Liginde sezonun ilk maçını kendi sahasında seyircisi önünde oynayan Kızıltepe 1946 Spor konuk ettiği 1969 Merdin spor’a gol yağdırdı. Maçın ilk yarısını 1-0 önde kapatan ev sahibi ikinci yarıda bulduğu goller ile maçı 8-0 gibi farklı bir sonuçla kazanırken Mehmet Can attığı gollerle hat-tric yaptı.

Maç öncesi rakip takıma çiçek buketi veren Kızıltepe temsilcisinin futbolcuları da Turibinde ki taraftarlara karanfil atarak kendilerini selamladı.

Kızıltepe ilçe stadında saat 13.00’te başlayan ve sıcak bir havada oynanan karşılaşmada Kızıltepe 1946 Spor oyun kontrolünü elinde bulundurmasına rağmen girdiği gol pozisyonlarını gole çeviremedi.  İlk Devrenin uzatma dakikalarında gelişen bir atakta Mehmet Ali takımını öne geçiren gole imza atarak takımın soyunma odasına 1-0 önde girmesini sağladı.

İkinci Yarı…

Karşılaşmanın ikinci yarısına da atak başlayan Kızıltepe temsilcisi, 48. dakikada bulduğu pozisyonda Bayramın takip ettiği topa 1969 Merdin sporlu kaleci Ali Dündar ceza sahası dışında el ile kesince bariz gol şansını önlediği için maçın hakemi tarafından direk kırmızı kartla cezalandırıldı.

55. dakikada girdiği pozisyonda sakatlanan Mehmet Ali'nin yerine zorunlu değişikliğe giden Kızıltepe temsilcisinde Lokman oyuna girdi.

Rakibin 10 kişi kalmasıyla birlikte gol arayışlarını sürdüren Kızıltepe 1946 Spor, 62. dakikada Hamdi'nin gölüyle farkı ikiye çıkararak skoru 2-0’a taşıyan ev sahibi hemen arkasından 64. dakikada Bayram'ın vuruşuyla filelerle buluşan meşin yuvarlak ile Kızıltepe temsilcisi 3-0 öne geçti. 

Gelen gollerin ardından takım moral bularak ataklarını sıklaştırınca ev sahi takımın golleri ard arda gelmeye baladı. 75. dakikada İbrahim'in sol kanattan getirdiği topla ceza sahası içerisinde buluşan Ali Can topu ağlara gönderince skorun 4-0’a taşındığı maçta 2 dakika sonra 77. dakika'da Ali Can'ın golüyle Kızıltepe 1946 Spor 5-0 öne geçti.

 

Maçın 80'inci dakikasında Bayram sürüklediği topta kaleciyle karşı karşıya kalarak topu kalecinin sağından yeniden rakip takımın fileleri ile buluşturunca skoru da 6-0 taşımış oldu.

Gelişen bir atakta Ali Can 84. dakikada takımının 7.ci kendisinin de 3. Golüne imza atarak maçta Hat-Tric yaparken, 88. dakika da Lokman takımının son gölünü rakip 1969 Merdin Spor un kalesi ile buluşturup takımını 8-0 öne geçirdi.

Karşılaşmanın kalan dakikalarında gol olmayınca Kızıltepe 1946 Spor kendi sahasında oynadığı sezonun ilk maçında rakibi 1969 Merdin Spor'u 8-0 yenerek ilk haftadan liderlik kodluğuna oturmasını bildi.


Sezonun ilk haftasında kendi sahasında oynayan Kızıltepe Belediye spor, konuk ettiği Midyat temsilcisi Turabdin Spor'u rahat geçerek rakibini 5-2 yendi.

Kızıltepe Belediye spor  Mardin 1. Amatör Lig'in ilk haftasında Kızıltepe İlçe Stadında saat 15.00'te rşılaştığı rakibi Midyat Turabdin spor'u maçın hemen başında bulduğu goller ile yenerek maç boyunca rahat bir oyun sergiledi.

Maça atak başlayan Kızıltepe temsilcisi, 2. dakikada kullandığı serbest vuruşta tecrübeli futbolcusu Mehmet Can ceza sahası topu filelerle buluşturarak takımını maçın başında 1-0 öne geçiren golü attı.

Kızıltepe Belediye spor’un kontrolunda oynanan maçın 20. dakikasın da Midyat Turabdin Spor ceza sahasında yaşanan karambolde Mehmet Can takımının ve kendisinin 2. gölünü attı. Skor Kızıltepe Belediye Spor lehine 2-0'a getirdiği maçın 40. dakikada bu sefer Sercan'ın attığı gol ile Kızıltepe temsilcisi durumu 3-0'a getirdi.

41. dakikada Midyat Turabdin Spor’un santraforu Gabriel’in sol kanattan getirdiği topu gol yaparak takımının ilk golünü kaydetti.

Kalesinde golü gören Kızıltepe Belediye Spor 43. dakikada günün başarılı futbolcusu Mehmet Can yeniden takımını 3 farklı galibiyete taşıyan gölü atarak Hat-Tric yaptı. Skorun 4-1’e taşınan maçın ilk yarısı da bu sonuçla sona erdi.

İKİNCİ YARIDAN NOTLAR

Maçın ikinci yarısına 3 farklı galibiyet ile başlayan Kızıltepe Belediye Spor, ilk yarıda Sarı kart gören Ömer’in 46 dakika da yediği ikinci sarı kartın ardından çift sarı karttan oyundan atılınca 2. Devreyi 10 kişi olarak oynayan ev sahibi ekip 75. Dakika da İzzettin'in ayağından 5. golü bularak durumu 5-1 yaptı.

Maçın bu bölümünde orta saha mücadelesi şeklinde geçerken karşılıklı ataklarda rakip 80. Dakikada ilk gölün sahibi Gabriel’in gölü ile yeniden farkı üçe düşürerek durumu 5-2’ye taşıdığı maçta başka gol sesi çıkmayınca Kızıltepe Belediye spor Midyat Turabdin Spor’u 5-2 yenerek sahadan galip ayrılmasını bildi.

Hbaer&Fotoğraf: M.Halit Solhan..

Güncelleme Tarihi: 25 Eylül 2018, 17:07

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER