KIZILTEPE ENGELLİLER BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA

Kızıltepe engelliler gücü spor kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımı kendi evinde Kızıltepe kapalı spor salonunda ağırladığı Hakkari sümbül takımını 59-43 gibi farklı bir skorla geçmeyi başardı.

KIZILTEPE ENGELLİLER BASKETBOL TAKIMI ADIM ADIM ŞAMPİYONLUĞA

Kızıltepe ilçesinde oynanan müsabakadan önce 11 Şubat’ta Çekmeköy'de askeri  helikopterin düşmesi sonucunda 4 askerin şehit olması ve bu askerlerin arasında bulunan Şehit olan askerlerimizden birisi de camiamızın yakında tanıdığı, tekerlekli sandalye basketbol A Klasman hakemlerimizden Astsubay Başçavuş İlyas KAYA ve arkadaşları için 1 dakikalık saygı duruşu yapılmasının ardından , Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü ve Hakkari Sümbül Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol takımları arasındaki mücadeleye başladı.

 

Türkiye Bedensel Engelliler Basketbol Bölgesel Lig D Grubunda mücadele eden Kızıltepe engelliler gücü, 2 aylık aradan sonra 2. devrenin ilk maçında Hakkari Sümbül Engellileri geçerek 2.lig yolunda en önemli engeli de aşmış olup, oynadığı 7 maçın 7 sini alarak namağlup olarak hedefine emin adımlarla ilerliyor.

 

Kızıltepe engelliler gücü spor kulübü tekerlekli sandalye basketbol takımı kendi evinde Kızıltepe kapalı spor salonunda  ağırladığı  Hakkari sümbül takımını 59-43 gibi bir skorla geçmeyi başardı.

1.periyot 19-11

2.periyot 29-21

3.periyot 39-29

4.periyot olan maç sonucu 59-43 gibi farkı bir skorla Hakkari ekibini yenmeyi başararak gülen taraf Kızıltepe Engelliler basketbol takımı oldu.

 

Maç sonunda bir açıklama yapan Kızıltepe Engelliler Gücü Spor Kulübü Başkanı Mehmet Yusuf TAŞKIN “Bugün kendi  evimizde oynadığımız maçın önemi çok büyüktü. ilk maçta deplasmanda 2 sayı farkla geçtiğimiz Hakkari ekibini yenmek zorundaydılar. Grup birincilerin direk 2.lige çıkacağı bu Maçın önemini bilerek sahaya çıkan sporcularımız kontrolü  elden bırakmadan müsabaka boyunca hep üstün oynayarak, çok iyi bir galibiyete imza attılar. Sporcularımı bu galibiyetlerinden ötürü kutluyorum.Bizi yalnız bırakmayan seyircilerimize teşekkür ediyorum.Kızıltepe Belediyesi başkan Vekili ve Kızıltepe Kaymakamımız Sayın Mehmet YÜZER’e teşekkür eder, destekleriyle yolumuza emin adımlarla ilerliyoruz. Hedefimiz, kalan 4 maçımıza da kazanıp namağlup 2.lige çıkıp başarılarımızla Mardin’i en iyi bir şekilde temsil etmek. Son olarak buradan basınımız aracılığıyla bir daha söylüyorum. Mardin’in  bu takıma sahip çıkması gerekiyor. Herkes elini taşın altına koymasın, elini vicdanına koysun. Çünkü biz farklıyız ve farklı bir amaca hizmet ediyoruz. Herkes insan bir Engelli adayı olduğunu unutmasın..”dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Şubat 2019, 14:51

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER