Kılıç, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan sporla uzak tutacağız”

Koçhisar Spor Kulübü Başkanı Mahmut Kılıç, "Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan, bağımlılık hastalığından, tehlikeli ideolojik akımlardan ve tuzaklardan uzak durmalarını sağlamak, korumak ve kollamak amacıyla futbol takımı kurduk.” dedi.

Kılıç, “Gençlerimizi kötü alışkanlıklardan sporla uzak tutacağız”

Adını ilçenin eski ismi olan Koçhisar'dan alarak 2018'de kurulan ve kurulduğu ilk yılda Mardin 2. Amatör Liginde bir üst lige çıkmayı kıl payı kaçıran Koçhisar Spor Kulübü, 2019-2020 futbol sezonunun hazırlıklarına şampiyonluk hedefiyle başladı.

Koçhisar Spor Kulübü başkanlığını yapan İlahiyatçı - Vaiz Mahmut Kılıç, takımı bir üst tura çıkarmanın hedefiyle yeni sezon için çalışmalara başladıklarını, ancak bunun için ciddi bir maddi desteğe ihtiyaçlarının olduğunu söyledi.

Kılıç, gençleri çağın hastalığı olan madde bağımlılığı ve benzeri kötü alışkanlıklardan uzak tutmak, sağlıklı ve bilinçli bir toplumun gelişmesini sağlamak amacıyla, sosyal sorumluluk bilinciyle birkaç gönüllü yöneticiyle bir araya gelerek takım kurma fikrini hayata geçirdiklerini kaydetti.

Kılıç, ilk sezon gerekli fedakârlığı gönüllü yöneticilerle birlikte yaptıklarını ancak hazırlıklara başlanılan yeni sezonda kendilerine maddi ve manevi destekte bulunacak, sosyal sorumluluğu olan memleket sevdalısı yeni gönüllülere ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Koçhisar Spor Kulübü Başkanı Kılıç, "Gençlerimizin kötü alışkanlıklardan, bağımlılık hastalığından, tehlikeli ideolojik akımlardan ve tuzaklardan uzak durmalarını sağlamak, korumak ve kollamak amacıyla Koçhisar futbol takımı kurduk. Amacımız; sporu erdemli, ahlaklı bir yaşam bilinci haline getirmek, ilçemiz gençlerinin kahvehane köşelerini mesken tutmaları yerine spor içinde yaşadıkları topluma yararlı birer birey olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bu sosyal sorumlukla elimizi taşın altına koyduk. Takımımız, ciddi takımların arasında kurulduğu ilk yıl başladığı gurupta 14 takım arasında 3. olmayı başardı. Bizden önceki iki takım klasmanda bir üst tur yükseldi, biz ise kıl payı kaçırdık. Bu sezon bunu başararak bir üst tura çıkmayı önümüze hedef olarak koyduk." dedi.

Takımın kurulduğu ilk sezonda ses getirecek bir başarı elde ederek dikkatleri üzerine  çekmeyi başardığını vurgulayan Kılıç, “Bu takım, yalnız bizim takımımız değil, ilçemizin eski ismini taşıyan ve herkesin aidiyet hissedebileceği bir isimle yola koyuldu. İlk sezonda üzerimize düşeni yaptığımıza inanıyoruz. Bilindiği gibi başlangıçlar zor ve zahmetlidir. Amacımız, gençlerimizin zararlı alışkanlıklarla değil, sporla zaman geçirmeleridir. Biz olalım ya da olmayalım, bu takımın ayakta durması, genç yeteneklerin elinden tutularak topluma yararlı ve erdemli birer birey olarak yetişmelerinin sağlanmasıdır. Amatör bir takım olduğumuzdan hiçbir yerden gelirimiz yok. Futbol, eşittir para hakikatini göz önünde bulundurduğumuzda takımı nasıl ayakta tutacağımızı düşünüyoruz. Kısacası Koçhisar Spora sahip çıkılmazsa ligde tutunma şansı çok zor olacak.  Hazırlıklarına başladığımız, 2019-2020 sezonunda Gençlik Spor İl Müdürlüğümüz, mülki idare amirlerimiz ve işadamlarımız bize destek olmazlarsa kulübü ligden çekmek zorunda kalacağız, maalesef mevcut durumda başka çaremiz yok." dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)

Güncelleme Tarihi: 10 Ağustos 2019, 15:43

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER