Hollanda'dan gol yağmuru!

2010 Dünya Kupası'nın finalinde İspanya'ya yenilip kupayı rakibine kaptıran Hollanda, intikamını acı bir şekilde aldı... İspanya'yı 5-1 mağlup eden Portakallar, Brezilya 2014'e muhteşem bir başlangıç yaptı.

Hollanda'dan gol yağmuru!
Tam anlamıyla bir erken finaldi bu... Son Dünya Kupası finalistleri İspanya ve Hollanda, Brezilya 2014'teki ilk maçlarında yine karşı karşıya geldiler...
 
B Grubu'nun ilk maçı olan karşılaşmada Portakallar, son Dünya Kupası sahibi olan İspanya'yı 5-1 yenerek, hem intikamını aldı, hem de bu turnuvaya görkemli bir başlangıç yaptı.
 
Maçın ilk önemli gol pozisyonunu 8. dakikada Hollanda yakaladı... Arjen Robben'in ara pasına çok iyi hareketlenen Galatasaray'ın yıldızı Sneijder, Casillas ile karşı karşıya kaldı ancak vuruşunda kaleciyi geçemedi.
 
Dakikalar ilerledikçe oyundaki dengeyi kendi lehine çevirdi. Orta sahadaki pas trafiği arttıkça Hollanda savunmasını da zorlamaya başlayan İspanyollar, 26. dakikada savunmanın arkasına sarkan Diego Costa, Stefan de Vrij'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi.
 
Penaltıda topun başına geçen Xabi Alonso, Casillas'ı avladı ve İspanya'yı Hollanda karşısında 1-0 öne geçirdi.
 
Bu golden sonra da üstün oyunun sürdüren İspanyollar, 43. dakikada tam anlamıyla bir kırılma anı yaşadı. Iniesta'nın şık pasıyla savunmanın arkasına sarkan David Silva, kalecinin üzerinden aşırtmak istedi ancak Krul'un son andaki müdahalesi yüzde yüzlük bir golü engelledi.
 
İlk devrenin böyle biteceği düşünülürken, Hollanda adına Robin van Persie sahneye çıktı. Daley Blind'in uzun mesafeli harika uzun topuna hareketlenen van Persie, muhteşem bir kafa vuruşuyla 45. dakikada skoru 1-1'e getirmeyi başardı.
 
Maçın ilk devresi de bu golle tamamlandı.
 
İkinci yarıda ise bu moralin rüzgarını da arkasına alan Portakallar, 53. dakikada öne geçmeyi başardı. İlk golün de asistini yapan Blind'in şık ara pasına hareketlenen Arjen Robben, son Dünya Kupası Finali'nde İspanya karşısında yapamadığını bu kez gerçekleştirdi ve Pique'den sıyrılıp İspanya filelerini havalandırırken, Hollanda'yı maçta 2-1 öne geçirdi.
 
60. dakikada van Persie'nin şutu direkten dönerken, Hollanda 3. gol için fazla beklemedi. 64'te Sneijder'in kullandığı serbest vuruşta çok iyi yükselen Stefan De Vrij, kafa vuruşuyla takımı adına skoru 3-1 yaptı ve aynı zamanda sebep olduğu penaltıyı da telafi etti.
 
Ancak Portakallar, son finalin intikamını acı bir şekilde almakta kararlıydı... 72'de Casillas'ın büyük hatasında araya giren Robin van Persie, İspanyol kalecinin ayaklarından topu kaparak, boş filelere yolladı ve durum 72'nci dakikada 4-1 oldu.
 
Tamamen dağılan İspanya karşısında şov yapan Hollanda takımı, 80'inci dakikada 5. golü buldu. Sneijder'in ara pasına çok iyi hareketlenen Arjen Robben, Casillas'ı ve İspanya savunmasını yere yatırdıktan sonra düzgün bir vuruşla takımına 5-1'lik üstünlüğü getirdi.
 
Kalan dakikalarda çok rahat bir oyun sergileyen Hollanda, Robben ve Sneijder'in yakaladığı pozisyonlarda 6. gole de yaklaştı. Ancak skor değişmeyince Portakallar, 2010 Dünya Kupası'nın finalinin intikamını 5 gollü bu galibiyetle alarak, Brezilya 2014'e muhteşem bir başlangıç yaptı.

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 14 Haziran 2014, 13:37

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER