banner113

Gurbetçi Gençler, Anadolu’yu Karış Karış Gezdi

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği Avrupalı Gençler Anadolu’yu Öğreniyor projesi kapsamında Almanya ve Avusturya’da yaşayan 143 gencimiz, Diyarbakır, Mardin, Şanlıurfa ve Gaziantep’te bulunan tarihi ve kültürel noktaları görme fırsatı buldu.

Gurbetçi Gençler, Anadolu’yu Karış  Karış Gezdi

Almanya ve Avusturya’da yaşamanı sürdüren 143 gencimiz, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın başlattığı Avrupalı Gençler Anadolu’yu Öğreniyor projesi ile Anadolu topraklarını karış karış gezdi.

Yurtdışında yaşayan gençlerimizin, tarihi değerlerimiz hakkında bilgi edinmeleri ve kültürel anlamda etkileşimlerde bulunabilmeleri için gerçekleştirilen proje ile ülkemize gelen gençler, Anadolu’yu karış karış gezdi.

Anadolu Kültürünü Yerinde Gözlemleyebilme İmkanı Bulduk”

Katılımcıların ilk durağı 22 Eylül tarihinde geldikleri Gaziantep oldu. Kentte bulunan tarihi mekanları gezen ve geniş mutfak kültürüne dair de bilgiler edinen 96 kız ve 47 erkek olmak üzere toplamda 143 genç, ayrıca Diyarbakır, Mardin ve Şanlıurfa’ya da geldi.

Yüzyıllarca öncesine dayanan Anadolu kültürünü yerinde gözlemleyebilme imkanı bulan gençler, projenin kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirtti. Seyahatlerin tamamlanmasının ardından katılımcılar 27 Eylül tarihinde Gaziantep’ten ülkelerine hareket etti.

Güncelleme Tarihi: 27 Eylül 2014, 15:28

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER