banner113

Genç Atlet Mardin'e Altın Getirdi

Mardinli Genç Atlet Musa İşlet İtalya’nın Casettedi Massa kentinde yapılan Dağ Koşusu Dünya Şampiyonası’nda Türkiye Genç Erkekler Milli Takımında Dünya Şampiyonu oldu.

Genç Atlet Mardin'e Altın Getirdi

İtalya’nın Casettedi Massa kentinde yapılan WMRA Dağ Koşusu Dünya Şampiyonasında Genç Erkekler takımı 12 puanla Dünya Şampiyonu olup tarihi bir başarıya imza atttı.
Genç Erkek Milli takımının bu başarısından dolayı kutlayan;Başbakan  Ahmet DAVUTOĞLU,Federasyon Başkanı Fatih Çintimar’a gönderdiği telgrafında; ”Dünya Şampiyonu olarak ülkemize bu sevinci yaşatan kıymetli sporcularımızı, teknik heyeti ve Atletizm Federasyonu’nu içtenlikle tebrik ediyor sevgilerimi, selamlarımı sunuyorum” dedi.
Mardin Atletizm Spor Kulübü Sporcusu Musa İşler İtalya’nın Casettedi Massa kentinde yapılan WMRA Dağ Koşusu Dünya Şampiyonasında ülkemize kazandırdığı puanlardan ötürü Altın Madalya alarak Ülkemizin Ayyıldız’lı Bayrağı ve İstiklal Marşımızı İtalya’da büyük bir organizasyonda tüm dünyaya dinlettirmiştir. Kulüp olarak kendisini tebrik eder başarılarının devamını dileriz"dedi.
Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura ise "Sayın Başbakanımızın Ahmet DAVUTOĞLU Sporcumuzu ve bizleri tebrik etmesi kulübümüzü sevindirmiş ve onurlandırmıştır.
Atletizm Spor Kulübünün hazırladığı SODES Projeleri kapsamında 2008 yılında Midyat ve birçok ilçede sporcu seçmeleri sonucunda Midyat yatılı bölge okulu öğrencisi Musa İşleri ve Beden Eğitimi Öğretmeni Ercan Alğac’ın desteği ile SODES projeleri kapsamına alınarak destekledik; Özellikle bu Altın Madalya’nın alınma sürecinde katkı sunan Kulübümüzün kurucusu dönemin Valisi Sayın Mehmet Kılıçlar ve Hasan Duruer’in tam destek vererek alt yapıyı önemli bir katkı sundular. Bu gelişmelere neden olan eski Valilerimize teşekkür ederiz. Cura alt yapı uzun soluklu sabır azim ve destek ile başarıya ulaşılabilir. Sporda başarıyı kısa sürede yakalamak imkânsız olduğunu, Başarıya ulaşmak için en az 5-7 yıllık bir alt yapı çalışması ile ulaşılır. Sporcumuz Musa İşler Kulübümüzün Türkiye Birinci Kros Liginde yarışmakta olduğunu dile getirdi.
Cura Mardin Atletizm Spor Kulübünün hazırladığı ’’Mardin’de atletizm Sporunu Sevdirme ve Yaygınlaştırma‘’ SODES Projelerini destekleyen Kalkınma Bakanlığı Mardin Valiliğine ve SODES Koordinasyon birimine teşekkür ederiz dedi.


Güncelleme Tarihi: 18 Eylül 2014, 13:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER