banner113

Fıratspor, Maddi sıkıntılarla karşı karşıya

Mardin’i profesyonel liglerde temsil eden tek kulüp olan Kızıltepe Fıratspor maddi imkânsızlıklar nedeniyle deplasmana gidememekle karşı karşıya.

Fıratspor, Maddi sıkıntılarla karşı karşıya

Takımın Genel Koordinatörü Sabahattin Derin, bu sıkıntıların sürmesi halinde; tepki maksatlı gerekirse sporcularıyla birlikte açlık grevine girebileceklerini söyledi.

 

Mardin’i Bölgesel Amatör (BAL) Ligi’nde temsil eden tek takım olan Kızıltepe Fıratspor, maddi imkanlıkların dar boğazında var olma mücadelesi veriyor.

 

Hafta sonu Diyarbakırspor’u kendi sahasında 1-0’lık sonuçla yenmeyi başaran Fıratspor’un Pazar günü gitmesi gereken Van deplasmanına çıkıp, çıkamayacağı henüz kesinlik kazanmadı. Mardin’i temsil eden tek takım olma unvanına sahip olmasına karşın duyarsızlık ve ilgisizlikten yakınan Takımın Genel Koordinatörü Sabahattin Derin, büyükşehir statüsünde olan bir ilin tek temsilcisi olarak profesyonel anlamada Mardin’i sportif alanda temsil etmenin sorumluluğunun altında ezildiklerini söyledi.

 

Derin, Ligden çekilmenin, bırakıp gitmenin kolay olduğunu ancak 300 bin nüfuslu bir ilçede spora gönül veren gençlerinin umudunu yitirmemek adına bütün zorluluklara göğüs gererek bugünlere kadar geldiklerini belirtti.

 

Lige başlarken alacakları destekle ligde şampiyonluğu hedeflediklerini ancak takım içindeki bazı sıkıntılar ve en önemlisi de takıma çıktığı yolda verilmeyen desteğin getirdiği aksaklıklardan dolayı artık deplasmana gidememe sorunuyla karşı karşıya olduklarını belirten Derin, “Aslında biz Mardin’in tek temsilcisiyiz. Destek beklentimiz sadece Kızıltepe ile sınırlı değildir. Biz ligde takımı olmayan Mardin’i de temsil ediyoruz. 300 bin nüfusuyla Türkiye’nin 44 vilayetinden daha büyük olan bir ilçenin ve 70 bin öğrencisi bulunan Kızıltepe’nin de adını taşıyan bir takımız. Bu gerçekten hareketle bakıldığında, aslında bizim hiçbir maddi sıkıntının gündemimizde olmaması gerekiyor. Ancak gelin görün ki bu böyle değil. Mülki amirlerimizden tutunda seçilmişlerimize, atanmışlarımızdan işadamlarımıza varana kadar hiç kimseden yeterli anlamda bir destek gördüğümüzü söyleyemeyiz. Destek gördüğümüz bir tek kesim var; o da spora gönül vermiş ve her maçımızda türbinlerimizi tıklım tıklım dolduran spor sever gençlerdir. Onların bu sevgisi elbetteki bizim için önemlidir. Ama bu bize yetmiyor. Örneğin, hafta sonu takım olarak bizim Van deplasmanına gitmemiz lazım. Fakat bizi ne götürecek bir aracımız, nede gittiğimiz taktirde kalacağımız otele vereceğimiz paramız var. Bu ne zamana kadar böyle gider doğrusu bilmiyorum. Memeleketin adını layıkıyla temsil etmek için imece usulü takımı bugüne kadar getirdik. Ama destek olmasa bundan sonrasını götürmemiz çok zor. Sizin aracılığınızla buradan iş adamlarımıza, seçilmişlerimize atanmışlarımıza ve sorumluluk noktasında olan herkese bir kere daha çağrıda bulunuyorum. Bu takıma destek olun, alakadar olun, dertlerimizle dertlenin aksi taktirde bazı radikal durumlar almakla karşı karşıya kalabilriz” dedi.

 

"AÇLIK GREVİNE GİREBİLİRİZ"

Gazetecilerin, “Radikal kararlar alırız” ifadesindeki kastın ne olduğunun sorulması üzerine konuşan Sabahattin Derin, “Bu ifademden kastımız, bize ve memleketimize yakışır bir temsiliyet için yapılması gereken ne varsa odur. Örneğin, bu duyarsızlığa karşı bir açlık grevine girebiliriz. Bu bizim için belki en sonunda yapılabilecek bir seçenektir ama sonuçta bir seçenektir.”

 

Takımın durumuyla ilgili de açıklamalarda bulunan Derin, “Sezonun ilk yarısının tamamlanmasına iki hafta kaldı. Sözünü ettiğimiz sıkıntıları aştığımız taktirde sporcularımıza güveniyoruz, bu sporcuların hemen hepsi bugüne kadar bu memleket için belli fedakârlık bulunmuş gençlerdir. Onlar antrenmanlarına devam ediyor. Başarı için ellerinden gelenin hepsini de yapmaya hazırlar. Yeter ki bizler bu gençlere destek olalım, onların kafalarını spor dışı şeylerle yormalarına yer bırakmayalım” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 23 Aralık 2015, 22:13

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER