Dünya Kupasında son durum ve ikinci tur eşleşmeleri

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda grup aşaması dün oynanan maçlarla sona erdi.

Dünya Kupasında son durum ve ikinci tur eşleşmeleri
2014 Dünya Kupası'nda grup maçlarının heyecanı dün gece oynanan maçlarla sona erdi. Oldukça zevkli ve çekişmeli maçlara sahne olan grup aşamasının ardından son 16 için bir günlük ara verildi.

İKİNCİ TUR EŞLEŞMELERİ

Brezilya-Şili

Hollanda-Meksika

Kolombiya-Uruguay

Yunanistan-Kosta Rika

Fransa-Nijerya

Arjantin-İsviçre

Almanya-Cezayir

ABD-Belçika

İşte Dünya Kupası Gruplarının değerlendirmesi;

A GRUBU

A Grubu'nda ev sahibi Brezilya 3 maç sonunda topladığı 7 puan ve averajla grubunu ilk sırada tamamladı. Meksika maçında aldıkları golsüz beraberlik dışındaki iki maçta da özellikle hücumda üst düzey performans ortaya koydular. Neymar performansıyla takımını sırtlayan isimlerin başında geliyor. Aynı puana sahip Meksika ise ikinci sırayı alırken, özellikle sergiledikleri üstün takım oyunu ile dikkat çektiler. Hırvatistan son maçta tur şansını kaçırdı. Kamerun ise grupta puan alma başarısı gösteremedi.

B GRUBU

Son Dünya Kupası'nın finalistleri İspanya ve Hollanda'nın yer aldığı grubun sürprizi İspanya oldu. Son 3 büyük turnuvayı da kazanan İspanya bu turnuvada gruptan çıkma başarısı gösteremedi. Son maçta Avustralya'yı yenerek sadece 3 puan alabilen İspanya ilk maçta Hollanda karşısında aldığı 5-1'lik yenilgi ile şok oldu.  Hollanda üç maç sonunda topladığı 9 puanla ilk sırayı alırken özellikle Arjen Robben sergilediği performansla turnuvaya damga vurabileceğini gösterdi. Grupta 6 puanla ikinci sırayı alan Şili performansıyla dikkat çekmeyi başardı. Avustralya ise grubunu puansız kapattı.

C GRUBU

Turnuvanın belki de seviye olarak en az dikkat çeken grubunda Kolombiya performansıyla öne çıkan ülke oldu. Kolombiya üçte üç ile grubunu ilk sırada tamamlarken hem oynadıkları kaliteli futbol hem de gol sevinçleri ile turnuvaya şimdiden damga vurdu. Komşu Yunanistan ise son maçın son dakikalarında aldığı galibiyetle 4 puanla üst tura çıkarken, Fildişi Sahili ve Japonya eve dönen ülkeler oldu.

D GRUBU

Turnuvanın ölüm grubu olarak gösterilen D grubu büyük takımların ölümlerine sahne oldu. Maçlar başlamadan önce hiç şans verilmeyen Kosta Rika 3 maç sonunda 7 puan toplayarak ilk sırayı aldı ve Dünya Kupası'nın en büyük sürprizine imza attı.  İlk maçta Kosta Rika'ya mağlup olan ardından İngiltere ve İtalya'yı geçen Uruguay 6 puanla ikinci sırayı alırken, futbolun dev ülkeleri İtalya ve İngiltere daha ilk turdan uçaklarına binip geri döndüler. Grubun son maçında Chiellini'den ısırık alan Luis Suarez 9 Milli maçtan men cezası alarak turnuvayı kapattı.

E GRUBU

Oldukça zevkli maçlara sahne olan E Grubu'nda Fransa performansıyla dikkat çekti. Son Dünya Kupası'nda gruptan çıkma başarısı gösteremeyen Fransızlar bu sefer işi ilk iki maçta bitirdi ve grubu 7 puanla zirvede tamamladı. Özellikle ilk iki maçta oynadıkları futbolla şimdiden turnuvanın favorileri arasına girdiler. İsviçre aldığı 6 puanla ikinci sıraya otururken, Ekvador dikkat çeken performansına rağmen 4 puanla üçüncü sırada kaldı.

F GRUBU

F Grubu'nda favori Arjantin 9 puanla ilk sırayı aldı. Fakat oynadıları 3 maçta da büyük eleştiriler aldılar. Her ne kadar büyük yıldızlara sahip olsalar da bir türlü beklenen oyunu sergileyemediler. Üç maçta da sahneye çıkan Messi takımına bir üst turu getiren isim oldu. Nijerya ise 4 puanla Arjantin'i takip eden ülke olurken, Bosna Hersek üç maçta da sergilediği iyi oyunu sadece son İran maçında 3 puan dönüştürdü. Özellikle Nijerya maçındaki bariz hakem hataları onların sonu oldu. İran tek puanla grubu son sırada bitirdi.

G GRUBU

Oldukça enteresan bir maçla başlayan G Grubu'nda Almanya 7 puanla ilk sırayı aldı. Almanlar yine turnuvanın ciddi favorisi durumunda. Özellikle Müller şu ana kadar performansıyla turnuvaya damga vuruyor. ABD 4 puan ve averajla ikinci sırayı alırken, Portekiz ilk maçta aldığı ağır yenilgi nedeniyle üçüncü sırada kaldı ve Ronaldo turnuvaya veda etti. Gana 1 puanla son sırada yer aldı.

H GRUBU

Turnuvanın sürprizini yapması beklenen takımlarından Belçika H Grubu'nda hata yapmadı ve 9 puanla ilk sırayı aldı. Takım oyununu iyi bir şekilde sergileyen Belçika'nın vites arttırması gerekecek. Rusya ve Güney Kore'nin önünde 4 puanla ikinci sırayı alan Cezayir ise kendisi adına büyük bir başarı elde etti. 4. kez katıldıkları turnuvada ilk kez üst tur başarısı elde ettiler.

GOL KRALLIĞI

Müller (Almanya) : 4 Gol

Neymar (Brezilya) : 4 Gol

Messi (Arjantin) : 4 Gol

James Rodriguez (Kolombiya) : 3 Gol

Benzema (Fransa): 3 Gol

Robben (Hollanda) : 3 Gol

Van Persie (Hollanda) : 3 Gol

Shaqiri (İsviçre) : 3 Gol

ASİST KRALLIĞI


Juan Cuadrado (Kolombiya) : 3 Asist

James Rodriguez (Kolombiya) : 2 Asist

Karim Benzema (Fransa) : 2 Asist

Oscar (Brezilya) : 2 Asist

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 27 Haziran 2014, 14:12

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER