banner113

Çözüm Sürecine Sportif Katkı

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Doğu Anadolu Bölgesi’ne 656 milyon 140 bin TL, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’ne ise 680 milyon 825 bin TL Tesis Yatırımı yaptı.

Çözüm Sürecine Sportif Katkı
Bakan Çağatay Kılıç: “Bölgeye yönelik çalışmalarımız, çözüm sürecine katkı sağlıyor”

 

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Doğu ve Güneydoğu Anadolu’da hayata geçirdiği projeler ile bölgeye yapmış olduğu yatırımlar, gençlere ve çocuklara çeşitli branşlarla tanışma fırsatı sunuyor. Faaliyetler kapsamında binlerce genç, hemsballdan bocceye bir çok branşta ücretsiz eğitimlere katılıyor.


Branş farkı gözetmeksizin sporun her alanında önemli çalışmalara imza atan Gençlik ve Spor Bakanlığı, çözüm sürecine ilişkin atılan adımlara sportif anlamda destekte bulunuyor. Bölge halkının daha önce tanışmadığı branşlarda eğitim çalışmaları ücretsiz olarak sürdürülürken, milli takımlarımıza da yeni sporcular yetiştiriliyor.


Hakkari’de Hemsballdan Badmintona…

Hakkari’de hemsball ile badminton branşlarında önemli çalışmalara imza atılıyor. Hemsball branşındaki çalışmalar öncesinde antrenör adaylarına kurs verilirken, eğitimleri başarıyla tamamlayan isimler gençlerle bir araya geliyor. Gençlik Merkezleri’nde başlatılan ücretsiz eğitimler kapsamında hemsball ile tanışan gençler, müsabakalarda da ter döküyor.


Badminton’da ise ilk ve orta öğretim kurumlarında faaliyetler sürdürülürken, alanında uzman eğitmenler okullarda devam eden beden eğitim derslerine katılarak, genç sporcu adaylarına badmintonu anlatıyor.


Van Gölü’nde Yelkenler Fora…

Van, çeşitli branşlarda bölge şampiyonalarına kapılarını aralarken, aynı zamanda muay thai ve yelkende önemli çalışmalara imza atılıyor. Yıldızlar ve küçükler kategorilerindeki yelken antrenmanlarına sahne olan Van Gölü’nde, çalışmalara 25 genç katılıyor.


Bölge halkı muay thai eğitimlerine 70 sporcu ile yoğun bir katılım gösterirken, müsabakalarda başarılı olan genç sporcular ülkemizi uluslararası arenada temsil etmeyi hedefliyor.


Şırnaklı Çocuklar Tenis Kortlarında

Şırnak’ta tenisten wushuya kadar çok sayıda branşta sportif faaliyetler hayata geçiriliyor. Özellikle çocukların yoğun ilgi gösterdiği eğitimlere, velileri de oldukça olumlu bakıyor.


Toplamda 110 çocuk ve genç, raketlerini ellerine alarak korta çıkıyor. Antrenörleri tarafından yoğun bir antrenman programından geçen minik sporcular, başarılı performanslarıyla dikkatleri çekiyor. Wushu branşında ise 330 sporcu eğitim programlarında önemli bir yol katederek, bölge müsabakalarında ter dökmeye başladı.


Ağrılılar, Ümit Ağabeylerinin Yolunda

Ağrı, yüzme ve cimnastik gibi branşlarda önemli çalışmalara sahne oluyor. Önümüzdeki günlerde başlayacak olan cimnastik etkinlikleri için antrenörler anaokullarını gezerek minik sporcu adaylarını takip ediyor. Ağrılı Milli cimnastikçimiz Ümit Şamiloğlu’nu rol-model olarak benimseyen Ağrılı 60 minik, heyecanla çalışmaların başlayacağı günü bekliyor.


Yüzmede ise yılın büyük bir kısmı süren antrenmanlara 80 kişi katılım gösterirken, çalışmalara Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesisleşme hamlesi kapsamında hayata geçirdiği Yarı Olimpik Yüzme Havuzu kapılarını aralıyor.


Gençlik Merkezleri aynı zamanda sporun da merkezi

Mardin’de futsal ve karate gibi branşlarda eğitim programları hayata geçirilirken; futsalda 320 ortaokul öğrencisi, karatede ise 8-18 yaş aralığında çok sayıda sporcu yer alıyor.


Kentte bulunan Gençlik Merkezleri’nde bulunan spor salonları da çok sayıda gencin spor yapmasına olanak sağlıyor. Bu kapsamda gençler masa tenisinden judoya, darttan hentbola kadar çok sayıda branşta spor aktivitelerine katılabiliyor.


Gaziantep’te Engelliler Spora Yöneliyor

Gaziantep’te devam eden spor faaliyetlerinin yanı sıra engellilere yönelik önemli çalışmalar da hayata geçiriliyor. Bu kapsamda henüz sporla tanışma fırsatı bulamayan engelli vatandaşlarımız, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın destekleri ile spora başlıyor.


500’ü aşkın engelli sporcu ampute futbol, oturarak voleybol, işitme engelliler futbol ve voleybol gibi çeşitli branşlarda forma giyme şansı buluyor. Gençlik Merkezleri başta olmak üzere, sivil toplum kuruluşları da engellileri bu faaliyetlerle buluşturuyor.


Hasankeyf’in Görkeminde Oryantiring

Batman’da bilardodan oryantiringe kadar hemen her branşta faaliyetlerle karşılaşmak mümkün. Bu kapsamda kentte sık sık bilardoda organizasyonlar düzenleniyor.


Ayrıca oryantiring branşında ise antrenmanlara ve müsabakalara Hasankeyf ev sahipliği yapıyor. Tarih ile sporun buluştuğu bu etkinlikler ile Batmanlı gençler, spor gelecekleri adına azimle çalışmalarını sürdürüyor.


Diyarbakır, Hokey Milli Takımımıza Oyuncu Yetiştiriyor

Diyarbakır’da 27 branşta aktif olarak faaliyetler gerçekleştirilirken, yüzlerce sporcu diledikleri branşta kendilerini geliştirme fırsatı buluyor. Hokeyde başarılı bir programdan geçen Diyarbakırlı gençlerden 7 kişi Milli Takımımızda mücadele etme şansı buldu.


Atıcılık branşında ise eğitimler 7-8 yaşlarından başlayabiliyor ve katılımcılar yılda 6 kez düzenlenen etkinlere katılım gösterebiliyor. Okullarda yapılan taramalar kapsamında yetenekli sporcular keşfediliyor.


“Projelerimiz, Olimpiyat Şampiyonlarının Yetişmesini Sağlayacak”

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine branş farkı gözetilmeksizin önemli yatırımlarda bulunulduğunu ve söz konusu faaliyetlerin bölge halkı tarafından büyük bir ilgiyle karşılandığını belirtti.


Söz konusu katılımların çözüm sürecinin sportif alandaki yansımalarına önemli bir katkı sağladığına işaret eden Bakan Çağatay Kılıç, “Genç kardeşlerimizin hedefleri arasında spor alanında bir pencere açabilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. İnanıyorum ki bugünlerde attığımız her adım, gelecek yıllarda Doğu ve Güneydoğu Anadolu’dan çok sayıda olimpiyat şampiyonun çıkmasını sağlayacaktır” dedi.


 “Doğu Anadolu’ya 169, Güneydoğu’ya 119 Tesis Projesi”

Bakan Çağatay Kılıç, Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın tesisleşme hamlesine bağlı olarak bölgeye yapılan yatırımların önemli bir boyuta ulaştığını ve bu kapsamda Doğu Anadolu’ya 656 milyon 140 bin TL, Güneydoğu Anadolu’ya ise 680 milyon 825 bin TL tesis yatırımında bulunulduğunu ifade etti.


Tesis inşa etmenin ve var olan tesislerin yenileme çalışmalarının önemine dikkati çeken Bakan Çağatay Kılıç, “Doğu Anadolu’da 169, Güneydoğu Anadolu’da ise 119 tesis projesiyle Türk sporunun geleceğini inşa edebilmek adına çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz” şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 06 Şubat 2015, 01:10

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER