banner113

Brezilya: 3-1 :Hırvatistan

FIFA 2014 Dünya Kupası ilk maçında ev sahibi Brezilya, Hırvatistan'la karşı karşıya geldi.

Brezilya: 3-1 :Hırvatistan

2014 Dünya Kupası nefesleri kesen bir maçla start aldı... Kupanın favorisi Brezilya, 1-0 yenik duruma düştüğü maçta Hırvatistan'ı 3-1 yendi ve kendi evindeki turnuvaya galibiyetle başladı.


Maça beklentilerin aksine etkili başlayan Hırvatistan oldu. Perisic'in sağ taraftan ortasına, Olic'in kafa vuruşu direğin hemen yanından auta gitti ve Hırvatlar çok önemli bir fırsatı değerlendiremedi.

Ancak adeta gol, 'geliyorum' diyordu... Bu kez sol kanattan Ivica Olic, kendisi sürüklediği atakta yerden ortaladı. Kale sahası içinde ters bir vuruş yapan Marcelo, topu kendi ağlarına gönderdi ve bu golle Hırvatlar 11. dakikada 1-0 öne geçti.

Golden sonra ev sahibi Brezilya, rakibi üzerinden inanılmaz bir pozisyon yaşandı. Sağ taraftan şık hareketlerle çizgiye inen Neymar, kale sahasına yerden kesti ancak savunma uzaklaştırdı. Ceza sahasına açılan topa Oscar çok etkili vursa da kaleci Pletikosa kurtardı.

Brezilya'nın aradığı gol ise en büyük gol silahı Neymar'dan geldi. Bireysel çabasıyla Hırvatistan savunmasından sıyrılan Neymar, ceza sahasına girmeden sol ayağıyla yerden vurdu ve Pletikosa'yı köşeden avlayarak skora 1-1'lik eşitlik getirdi.

Maçın ilk devresinin kalan dakikalarında ise tempo oldukça düşüktü. Takımlar soyunma odasına 1-1'lik beraberlikle gitti.

İkinci yarıda da tempo, Brezilya'nın istediğinden oldukça uzaktı. Ev sahibinin rakibinin baskı kurmasına izin vermeyen Hırvatlar, yakaladıkları kontra ataklarla da ikinci golü aradı.

Dakikalar 69'u gösterdiğinde ise Brezilya penaltı kazandı. Lovren'in müdahalesi sonrasında Fren yerde kalırken, hakem oldukça tartışmalı bir penaltı kararına imza attı. Penaltıda topun başına geçen Neymar, kendisinin ve takımının ikinci golüne imza atarak skoru 2-1 yaptı.

Son bölümde ise Hırvatistan takımı, beraberlik için Brezilya karşısında oldukça etkiliydi... Modric ve Olic'in yakaladığı gol fırsatlarında Brezilya savunmasında David Luiz ve kaleci Julio Cesar, Hırvatlar'a beraberlik şansı tanımadı. Özellikle Perisic'in 89'daki sert şutunda Julio Cesar'ın harika kurtardığı top maçın dönüm noktası oldu. Bu pozisyonun devamında Oscar, Brezilya'yı 3-1 öne geçiren gole imzasını attı.

1-0 yenik duruma düştüğü maçta Neymar'ın 2 golü ve Oscar'ın şık golüyle sahadan 3-1 galip ayrılan ev sahibi Brezilya, Dünya Kupası'na 3 puanla başladı.

Brezilya bir sonraki maçta Meksika ile karşılaşırken, Hırvatistan ise Kamerun karşısında 3 puan arayacak.

MAÇTAN DAKİKALAR

Maç sonna erdi.

90+1. dakika: GOOOLLL! Oscar Santos, Brezilya'nın 3. golünü atıyor.

87. dakika: İki gol kaydeden Neymar, alkışlar arasında yerini Ramires'e bıraktı.

84. dakika: Hırvatistan beraberlik golü için bastırıyor..

82. dakika: Soldan yapılan ortada Julio Cesar'la birlikte yükselen Olic, kafayla topu içeri çevirdi ve Perisic topu ağlara gönderdi. Hakem, Olic'in Cesar'a faul yaptığına hükmetti.

80. dakika: Süratle rakip alana kat eden Neymar'ın ara pası denemesi savunmada kaldı.

78. dakika: Oscar'ın sağdan kestiği şık ortaya David Luiz kafayı vurdu ancak top dışarı gitti. Luiz, müsait durumdaki Neymar'dan yaptığı kötü vuruş nedeniyle özür diledi.

76. dakika: Sağdan içeriye gönderilen topa David Luiz ayak koydu, meşin yuvarlak az farkla üstten kornere gitti..

70. dakika: GOOOLLLLL! Neymar Brezilya'yı 2-1 öne geçiren golü attı

67. dakika: Maçtaki ilk oyuncu değişikliğini Hırvatistan yaptı. Kovacic'in yerine Brozovic oyunda..

60. dakika: Alves'in kısa düşen geri pasına hareketlenmek isteyen Olic ceza sahası içinde yerde kaldı ve penaltı bekledi. Hakem, oyunu devam ettirdi..

55. dakika: Brezilya baskısını savuşturan Hırvatistan, rakip yarı alanda daha çok gözükmeye başladı..

53. dakika: Neymar'ın sağdan içeriye doru kullandığı serbest atışta savunma topu kafayla uzaklaştırdı..

50. dakika: Brezilya ikinci yarının ilk 5 dakikalık bölümünde baskılı bir oyun sergiliyor..46. dakika: İkinci yarı başladı..

45. dakika: Ve ilk yarı sona erdi.

44. dakika: Ani gelişen Brezilya atağında Marcelo tek topla soldan Oscar'ı kaçırdı ancak ofsayt bayrağı havaya kalktı..

43. dakika: Neymar'ın kesme vuruşu, barajdaki Rakitic'in kafasına çarpıp kornere gitti..

42. dakika: Brezilya ceza sahası sağ çaprazından serbest atış kullanacak. Hakem 9.15'i spreyle belirledi..

41. dakika: Bu dakika itibariyle Brezilya' nın topla oynama oranlarında bariz üstünlüğü göze çarpıyor.

40. dakika: Oscar'ın penaltı noktasının gerisine doğru çıkardığı topa Paulinho'dan önce müdahale eden Modric, mutlak bir tehlikeyi önledi..

37. dakika: Golü bulduktan sonra morali yükselen Brezilya, ikinci golü arıyor..

31. dakika: GOOOLL!! Brezilya, Neymar ile beraberliği yakalıyor. Rakiplerinden şık hareketlerle sıyrılan Neymar, ceza sahasına girmeden sol ayağıyla topu köşeye yolladı, direğe de çarpan top ağlara gitti ve skora denge geldi..

30. dakika: Hava topu mücadelesinde Modric'e dirseğiyle müdahale eden Neymar, Dünya Kupası'nın ve maçın ilk sarı kartını gördü..

26. dakika: Sağdan ceza sahasına giren Neymar'ın içeriye çevirdiği topu savunma uzaklaştırdı.. Ceza sahasının dışına açılan topa Oscar şık vurdu, Pletikosa köşeden çıkardı..

23. dakika: Soldan atağa destek veren Marcelo'nun içeriye çevirdiği top savunmaya çarpıp Pletikosa'nın ellerinde kaldı..20. dakika: Hırvatistan kalan bölümde özellikle sol kanadı çok etkili kullanıyor..

17. dakika: Brezilya yediği golün şokunu üzerinden atlatmaya çalışıyor ve baskısını artırma hesapları yapıyor..

14. dakika: Oscar'ın sağdan kestiği etkili ortada, ne Fred ne de Neymar topa dokunamadı..

11. dakika: GOOOLL!! 20. Dünya Kupası' nın ilk golünü Marcelo kendi kalesine atıyor. Sol kanatta topla buluşan Ivica Olic, atağı sürüklüyor. Ceza sahasına girmeden yerden ortasında herkesi geçen top Marcelo' ya çarparak filelerle buluşuyor.

10. dakika: Hırvatistan gole çok yaklaştı.. Soldan atağa şekil veren Perisic'in ortasında, Olic, Dani Alves'in üzerinden kafayı vurdu, yere seken top az farkla yandan auta gitti.

7. dakika: Arka direğe doğru gönderilen serbest vuruşta Thiago Silva'nın içeriye çevirdiği topa David Luiz kafayla vurdu, Pletikosa meşin yuvarlağı zorlanmadan kontrol etti.

5. dakika: Solda rakiplerinden kurtulan Olic'in içeriye kestiği topu Luiz karşıladı..

3. dakika: Maçın ilk şutu Hırvatistan'dan geldi. Kovacic'in ceza sahası dışından çektiği şut yandan auta gitti..
1. dakika: Ve maç başladı..

İki ülkenin milli marşları okundu, kale ve top seçimi yapıldı. Mücadele kısa bir süre sonra başlayacak..

İki takım oyuncuları sahaya geldi..

FIFA 2014 Dünya Kupası ilk maçında ev sahibi Brezilya, Hırvatistan'la karşı karşıya geliyor.

Mücadeleyi Japon hakem Yuichi Nishimura yönetiyor.

11'LER

BREZİLYA: Júlio César; Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo; Luis Gustavo, Paulinho; Oscar, Hulk, Neymar; Fred

HIRVATİSTAN: Pletikosa; Srna, Ćorluka, Lovren, Vrsaljko; Modrić, Rakitić, Perišić, Kovacic; Olić, Jelavić

SAAT: 23:00

HAKEM: Yuichi Nishimura

YAYIN: TRT 1

STAT: Arena de Sao Paulo

http://www.hurhaber.com/

Güncelleme Tarihi: 13 Haziran 2014, 11:11

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER