banner113

Benzema: Maça çıkmadan önce Kuran dinliyorum

Fransa Milli Takımı'nın yıldız forveti Karim Benzema, her karşılaşmadan önce Kur'an-ı Kerim dinlediğini söyledi.

Benzema: Maça çıkmadan önce Kuran dinliyorum
Fransız teknik adam Didier Deschamps'ın izin vermesi üzerine Nijerya maçında da oruç tuttuğunu belirten Cezayir asıllı Müslüman futbolcu, Kur'an-ı Kerim'le huzur bulduğunu ifade etti.

"KUR'AN DİNLEMEK BANA ZİHİNSEL HUZUR VERİYOR"

Her maçın başlamasına 10 dakika kala kulaklık takarak Kur'an sûrelerini dinlediğini anlatan Benzema, "Kur'an, Allah'ın kelamı. Sûreler asil sözler içeriyor. Kur'an dinlemek bana zihinsel huzur veriyor." şeklinde konuştu.

HOROZ, ALMANLARI GÖZÜNE KESTİRDİ


Dünya Kupası 2. tur maçında Fransa, Nijerya'yı 2-0 mağlup ederek çeyrek finale çıksa da oldukça zorlandı. Horozların bu zaferi futbolcularda büyük sevince yol açtı ancak ortaya konulan oyun teknik ekibi tatmin etmedi. Nijerya karşısında ilk yarıyı golsüz geçen ve ikinci 45'te oyuna hakim olan Fransızlar, yarı final biletini almak için gözünü Almanya'ya çevirdi.

DESCHAMPS: HATA YAPMAMALIYIZ

Fransa Milli Takım Teknik Direktörü Didier Deschamps, dünyanın en iyi 8 takımı arasına girdiklerini belirterek, oyucularıyla gurur duyduğunu söyledi. Finali düşünmek için henüz erken olduğuna da vurgu yapan Deschamps, "Nijerya karşısında iyi futbol oynamadık. Özellikle ilk yarıda kötüydük. Bu futbolu Almanlara karşı sergilersek eleniriz. Hata yapmamalıyız." dedi. Fransa'nın ilk golünü kaydeden Paul Pogba ise ülkesi adına çok mutlu olduğunu vurgulayarak, hayatının en önemli anlarından birini yaşadığını belirtti.

FRANSA 7.KEZ ÇEYREK FİNALDE


Fransa, Nijerya'yı 2-0'la geçerken bu zorlu 90 dakika sonrası ilginç bilgiler öne çıktı. Fransa tarihinde yedinci kez Dünya Kupası'nda çeyrek finale yükseldi. Horozların Dünya Kupası'ndaki son yedi golünü yedi farklı oyuncu kaydetti.

YOBO KENDİ KALESİNE GOL ATAN 5.FUTBOLCU

Nijeryalı Joseph Yobo, 2014 Dünya Kupası'nda kendi kalesine gol atan beşinci isim oldu. Maçta kullanılan 21 köşe vuruşu 2002 Dünya Kupası'ndan bu yana korner sayısında bir rekor olarak kayda geçti. Joseph Yobo, Nijerya adına 10. Dünya Kupası maçına çıkarak Jay Jay Okocha'yı geride bıraktı. Didier Deschamps, oyuncu ve teknik adam olarak çıktığı 10 Dünya Kupası maçından 8 galibiyet, 2 beraberlikle ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 02 Temmuz 2014, 13:27

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER