Azat Demirtaş Bölge Şampiyonu Oldu.

Azat Demirtaş , Bölge şampiyonasında bitiş çizgisini birinci geçerek, Bölge şampiyonu olmayı başardı.

Azat Demirtaş Bölge Şampiyonu Oldu.

 

                          Küçükler ve yıldızlar bölgesel kros ligi yarışmaları 03 Aralık 2016 tarihinde Şanlıurfa ilinde yapıldı. Mardin atletizm spor kulübü Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nden lig yarışmalarına 12 İlden toplam 700 sporcunun katıldığı yarışmalarda; Azat Demirtaş küçük erkekler 2000 metre kros yarışmasına katılan 224 sporcu arasından, Bölge şampiyonasında bitiş çizgisini birinci geçerek, Bölge şampiyonu olmayı başardı. Azat Demirtaş bölgesel kros Ligi’nde sezonun ilk yarışında Malatya’da ikinci olmuştu. Bu yarışmada performansını yükselterek Birinci olmayı başardı.

                        Azat Demirtaş ile yaptığımız görüşmede, Şanlıurfa’da düzenlenen 2000 metre küçükler Kros Bölge şampiyonasın ’da, yarışma çıkışı verildikten sonra ön sıralarda olduğunu söyleyen Azat ilerleyen mesafelerde rakipleri arasında çekişmeli bir yarışma geçtiğini son 200 metrede atak yaparak yarışmayı birinci bitirdiğini söyledi. Mardin ilimize birincilik madalyası kazandırdığım için ve bu derecemle Türkiye finallerine katılmayı hak ettiğim için çok mutluyum dedi. Demirtaş bu başarımda emeği geçen başta spor yapmam konusunda destek veren ailem,  Milli takım Antrenörüm Pınar Cura ve Mardin Atletizm Spor Kulübü Başkanı Mehmet Münir Cura’nın destekleri ile bu başarıları elde ettim. Mardin Atletizm Spor Kulübü 2010 yılından beri tüm sporcu arkadaşlarıma ve bana destek vermektedir. Hedefim Ülkemi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil etmektir dedi.

                    Kulüp Başkanı Mehmet Münir Cura yaptığı açıklamada Mardin Atletizm Spor Kulübü Mardin Valiliğinin desteği ile 2008 yılında kuruldu. Mardin İl ilçe ve köylerimizde Atletizm sporunu gençlere ve çocuklara yaptığımız faaliyetler ile sevdirdik kulüp bünyesine aldığımız sporcular arasından, Milli takıma seçilip Ülkemize madalyalar kazandırdık, Azat Demirtaş’ın Şanlıurfa’da Bölge Şampiyonu olması ve bu sonuçla finale kalması bizi sevindirdi. Kulübümüzün amacı daha fazla genç ve çocuklara ulaşarak boş zamanların’ da spor yaptırmak, sağlıklı, başarılı bireyler olma yolunda katkı sunmaktır dedi.

Güncelleme Tarihi: 13 Aralık 2016, 22:38

derik47

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER