banner113

Artuklu Üniversitesi’nden başarılı spor hamlesi

Üniversite bünyesinde eğitim gören öğrencilerin sportif aktivitelere ilgilerinin arttırılması ve sosyal yaşam alanlarının genişletilip iyileştirilmesi hedefiyle Mardin Artuklu Üniversitesi’nin son zamanlarda spor altyapısına yaptığı yatırım ve destekler meyvelerini vermeye başladı.

Artuklu Üniversitesi’nden başarılı spor hamlesi

Yerleşkesinde;  futbol, basketbol ve voleybolun yanı sıra tenis ve halı sahalarını barındıran Mardin Artuklu Üniversitesinin Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından çeşitli dallarda lisansları verilmiş 560 sporcusunun bulunduğu bildirildi.

 

Federasyon tarafından bu yıl düzenlenen spor müsabakalarında Artuklu Üniversitesi “Atıcılık Takımı’nın bayanlar kategorisinde Türkiye birinciliği, erkekler kategorisinde ise Türkiye ikinciliği ve Bayanlar kategorisinin ferdi sıralamasında ise Türkiye üçüncülüğü derecelerini aldıklarını belirten Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi (SKS) Başkanı Abdullah Aykal:

 

“Üniversitenin spor altyapısının geliştirilmesi için hayata geçirilen doğru strateji ve eylemlerin doğal bir sonucu olarak pek çok sportif faaliyetin memnuniyet verici başarılarla taçlanması bizi ziyadesiyle memnun etmiştir.” dedi.

 

Bu başarıların sağlanmasında emeği geçen (SKS) Şube Müdürü Mehmet Fidan’a ve öğrencilere teşekkür eden Aykal, bünyesinde “Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu” bulunmamasına rağmen ulusal ve uluslararası spor aktivitelerinde ortaya konulan bu başarılı performansın Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından da takdir edildiğini ifade etti.

 

Artuklu Üniversitesini;  voleybol, futbol, basketbol, atıcılık, satranç, halk oyunları gibi farklı spor dallarında tam anlamıyla temsil edecek takımları oluşturduklarını söyleyen Abdullah Aykal, üniversitenin bu yıl ilk defa erkek ve bayanlarda foot salle takımlarını oluşturduklarına işaret ederek:

 

“Öğrencilerimiz birçok ulusal ve uluslararası spor faaliyetlerinde üniversitemizi ve şehrimizi başarıyla temsil ederek birçok madalya ve kupayı övünçle taşımışlardır.” dedi.

 

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Serdar Bedii Omay’a üniversite spor topluluklarına verdiği katkı ve desteklerinden dolayı teşekkür ederek sözlerini sürdüren Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi (SKS) Başkanı Abdullah Aykal şöyle devam etti:

 

 

 

“Üniversitemizin Sağlık, Kültür ve Spor Dairesi (SKS) yönetiminde oluşturduğumuz spor kulüpleri ve takımlarla her geçen gün daha fazla söz sahibi olacak ve daha fazla gururlanacağız. Üniversiteli sporcularımız Türkiye’de ve dünyada daha sık konuşulacak ve göstermiş oldukları başarılara yenilerini ekleyerek, farklı spor alanlarında etkin bir söz sahibi olacaklardır.”


Güncelleme Tarihi: 19 Mart 2014, 19:46

Furkan

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER